Gratis naar Voerman Stadsmuseum Hattem op 29 juni 

Het Voerman Stadsmuseum Hattem biedt zaterdagochtend 29 juni al zijn bezoekers gratis toegang. Het museum is die dag geopend van 10.00 tot 13.00 uur en sluit ’s middags zijn deuren. De museummedewerkers vieren die middag de 75-ste verjaardag van het museum.

De gratis toegang en de aangepaste openingstijden op 29 juni behoren tot een complete reeks speciale jubileumactiviteiten die het museum in 2024 op het programma heeft staan. Zo is er een kleur- en tekenwedstrijd uitgeschreven waar de Hattemse basisscholen aan kunnen meedoen. Een jury zal deze maand de winnaars aanwijzen. De winnende inzendingen worden dan een week lang ten toon gesteld in achtereenvolgens het Voerman Stadsmuseum Hattem en het Anton Pieck Museum. Ook dit museum is in feeststemming omdat het veertig jaar bestaat en doet mee aan de scholen-wedstrijd.

Rondleidingen
Een andere jubileumactiviteit is dat het Voerman Stadsmuseum Hattem in juli, augustus en september speciaal gratis rondleidingen langs de expositie Voerman senior aanbiedt. Bezoekers betalen alleen het entreetarief voor het museum. Een uur lang neemt een gids de bezoekers mee op reis langs deze expositie en vertelt het verhaal van Jan Voerman senior. Uiteraard wordt ook aandacht gegeven aan de rest van het museum, waaronder de nieuw ingerichte Jan Voerman junior-zaal.

De rondleidingen zijn op de volgende data en tijdstippen: dinsdag 2 juli 11.00 uur; dinsdag 16 juli 14.00 uur; dinsdag 30 juli 11.00 uur; dinsdag 13 augustus 14.00 uur; dinsdag 27 augustus 11.00 uur en dinsdag 10 september 14.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt, maximaal 10 personen per rondleiding. Aanmelden kan via de website van het museum.

Concerten
Voor een echt zomerse sfeer gaat in juli een serie live-concerten op de binnenplaats van het museum zorgen. Mochten de weergoden onverhoopt toch niet meewerken, dan kan een concert eenvoudig naar binnen worden verplaatst, naar de Hattemzaal. De concerten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, wel zijn ook hier de normale entreetarieven voor het museum van toepassing. De artiesten treden tussen 14.30 en 16.00 uur twee keer op met tussendoor een korte pauze.
Het programma ziet er als volgt uit: 7 juli: Max en Maria; 14 juli: Paulo en Arno Dokman; 21 juli: Henri Nuyen; 28 juli: Harry en Bruno. Gedetailleerde informatie over de programmering is op de site van het museum te vinden.

Wedstrijd kunst
Een ander jubileuminitiatief tenslotte is de kunstwedstrijd project Dijkpoort die het Voerman Stadsmuseum Hattem in samenwerking met de gemeente Hattem en Visit Hattem lanceert. Voor dit project worden deelnemers uitgedaagd een kunstwerk te maken met als onderwerp: de Hattemer Dijkpoort. Op een later tijdstip volgen uitgebreidere gegevens over deze kunstwedstrijd.

Nadere informatie over alle hier genoemde jubileumactiviteiten is te vinden op www.voermanstadsmuseumhattem.nl

 

 

 

Foto:

Bezoekers bekijken de jubileumexpositie rond Jan Voerman senior. Deze expositie is straks onder begeleiding van een gids te bewonderen.
Foto Voerman Stadsmuseum Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in