Voor Hattem eindigt de nacompetitie in Nijverdal

De eerste wedstrijd in de nacompetitie bracht Hattem in Nijverdal waar De Zweef de opponent was. Hattem werd ondersteudn door veel meegereisde supporters.
De mannen van Herman Oosterhaar begonnen de wedstrijd wankel. Het veld dat na 4 jaar deze zomer al vervangen wordt leek een ijsbaan. Spelers gleden op de meest bijzondere momenten uit waardoor het een balanceeract werd en er onzekerheid in de ploeg sloop.
Toch was de eerste grote kans voor Hattem. Felix Noordberger werd de diepte in gestuurd waar hij eerder bij de bal was dan de snel en goed uitkomende keeper die de inzet kon blokken.

Achterstand
Uit de omschakeling viel in de 7e minuut de 1 – 0 voor de Zweef. Tom Hegeman werd knap vrijgespeeld en passeerde doelman de Weerdt. Hattem kreeg geen vat op de Zwevers, kleine kansjes voor Wesley v Winsum (schot geblokt) en een kopkans voor Felix maakten weinig indruk in een helft waarin de Zweef overwicht bleef houden. Dat resulteerde in de verdiende 2 – 0 in de 24ste minuut door Daniel Jannink.

Aansluiting blijft uit
In de rust wijzigde de technische staf het team. Felix Besseler werd ingebracht voor Bram de Boer. En met het beter bespelen van de ruimtes op het middenveld en het wennen aan het gladde veld kreeg Hattem meer grip op de wedstrijd.
Hattem kon meer druk geven op het doel van de Zweef, maar ondanks dat valt de aansluitingstreffer niet.

Na het laatste fluitsignaal overheerste de teleurstelling over de uitslag in de wetenschap dat Hattem in de eerste helft geen grip kreeg op het beter spelende de Zweef. Toch was er ook tevredenheid over hoe het team na de slechte start zich heeft herpakt, een plek in de nacompetitie afdwong en de competitie afsloot met het beste doelsaldo en de meeste doelpunten.