Zeven leerlingen Ontwaakt geslaagd

Lange tijd konden de leerlingen van Muziekvereniging Ontwaakt alleen maar online muzieklessen volgen. De muziekleraren hebben ervoor gezorgd dat hun leerlingen verder konden met hun lessen en met succes. Zeven leerlingen konden zaterdag 13 juni eindelijk het langverwachte examen doen. De resultaten waren buitengewoon goed en een van hen is zelfs cum laude geslaagd.

De geslaagden
Rebecca (Bariton), Rogier (slagwerk) en Stephanie (slagwerk) behaalden hun A-diploma. Lynn (altsaxofoon), Kaat (trompet), Nivitha (bugel) en Igor (slagwerk) behaalden hun B-diploma.

Studieorkest
De opleiding van de muzikanten van Muziekvereniging Ontwaakt wordt door gediplomeerde muziekdocenten verzorgd. Zodra de leerling in staat is het notenschrift te lezen, kan hij of zij instromen in het studieorkest. De leerling raakt op deze manier geoefend in het samenspel. Na (gemiddeld) twee à 3 jaar kan er examen gedaan worden. Dit examen bestaat uit twee delen, een theorie- en een praktijkexamen. Als beide delen voldoende worden afgerond, krijgt de leerling het HaFaBra diploma A.

Na het behalen van het A-diploma kan de leerling verder, want er is een diploma B, C en zelfs D. Als een leerling lid wordt van Ontwaakt, krijgt die een instrument van de vereniging in bruikleen. Maar je kan natuurlijk ook je eigen instrument gebruiken. Meer informatie kan je vinden op de website van Muziekvereniging Ontwaakt.

Fanfarekorps Ons genoegen
Ook bij Fanfarekorps Ons Genoegen was het feest, want daar behaalden Martin en Rik hun A-diploma met mooie cijfers! Ook deze mannen moesten het doen met alleen online-lessen en dat is het best knap als je zo’n mooi resultaat neerzet.

Lessen bij Ons Genoegen
Ons Genoegen heeft haar eigen muziekopleiding. Onder de naam Muziekles Hattem wordt een breed lesaanbod aangeboden voor alle doelgroepen. Binnen de muziekopleiding worden lessen gegeven in alle instrumenten uit het fanfareorkest. De lessen worden gegeven door onze zeer ervaren en specifiek opgeleide muziekdocenten. In de lessen leer je een instrument stap voor stap beter te bespelen. Met twee doelen: het behalen van een echt muziekdiploma (een KNFM- of NFCM-diploma) en het meespelen in één van de orkesten van het fanfarekorps! De muziekdiploma’s van KNFM en NFCM zijn landelijk erkend. De muziekopleiding van Ons Genoegen werkt samen met de muziekopleidingen van de andere Hattemse muziekverenigingen: Ontwaakt en CMH. Zo bundelen wij onze krachten en kunnen we de wachtlijsten zo kort mogelijk houden. Meer informatie over het lesaanbod bij Ons Genoegen vind je hier.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in