Hatto-Heim voetbalt en klaverjast met succes

Hatto-Heim kon genieten van een mooi weekend. In Apeldoorn tegen AGOVV, maar ook bij het club-klaverjastoernooi waren er winnaars. En omdat er blijkbaar muziek in de club zit, wordt de wedstrijd van zaterdag 18 mei afgesloten met een optreden van Wesley Wolters. Lees verder voor een verslag van het voetballen en klaverjassen en een aankondiging van het muzikale optreden.

Spektakelstuk op Berg en Bos in Apeldoorn
Het was afgelopen zaterdag een horror wedstrijd met 11 doelpunten en 3 rode kaarten. Afgelopen zaterdag moest Hatto-Heim aantreden tegen AGOVV in Apeldoorn. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om nacompetitie voor degradatie te ontlopen.
Voor tegenstander AGOVV was dit de laatste kans om rechtstreeks degradatie te voorkomen,dus er stond nogal wat op het spel en dat bleek ook wel in de loop van de wedstrijd.
Om 15:00 uur gaf scheidsrechter Bram Leeflang de wedstrijd vrij en AGOVV nam direct het initiatief en begon volop op de aanval.
Dat resulteerde in de 5 minuut en kans voor Hüseyin Güveli die op links door kwam maar zijn schot voorlangs ging. Daarna nog verschillende aanvallen van AGOVV zowel op links als rechts en helaas kon Hatto-Heim in deze fase van de wedstrijd niets tegenover zetten.
In de 11e minuut was het dan toch raak voor AGOVV, een aanval vanaf links werd door Hüseyin Güveli netjes afgerond in de rechterhoek, waarbij Jorick Mensink geen kans had. Na de 1-0 ging AGOVV door waar men gebleven was, Hatto-Heim onder druk zetten. Dat resulteerde in de 14e minuut de tweede hoekschop voor AGOVV, maar voordat deze genomen werd was er een opstoot(je) in het strafschopgebied tussen Jorick Mensink en Hüseyin Güveli. Hierbij maakte Jorick een slaande beweging en scheidsrechter kon niets anders doen dan alle twee rood te geven. Robin van der Ziel werd uit technische overweging gewisseld voor Robin van Dijk.
Blijkbaar deden deze rode kaarten Hatto-Heim goed want vanaf dat moment nam Hatto-Heim het initiatief over en ‘drukte’ AGOVV terug naar eigen helft. Hierdoor ontstonden er verschillende kansen voor Hatto-Heim en dit resulteerde in de 34e minuut tot een doelpunt. Een verkeerde terugspeelbal van AGOVV werd onderschept door Twan van Rijssen waarna deze door de keeper van AGOVV onreglementair binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. Daarop werd de strafschop ingeschoten door Damian Halfwerk.
Daarna bleef Hatto-Heim de druk houden op AGOVV, wat resulteerde in verschillende kansen voor Jesse Winkelaar en Twan van Rijssen. Helaas bleef het daarbij en gingen beide tientallen met 1-1 de rust in.
De tweede helft was nog geen twee minuten aan de gang of het stond alweer een doelpunt op het scorebord. Blijkbaar was Hatto-Heim nog niet bij de les want Luca Bouwmeester kreeg de bal via rechts aangespeeld, de ruimte van Hatto-Heim kreeg om aan te halen.Zijn schot verdween in de bovenhoek, waar bij Robin aan de grond ‘genageld’ stond. Gelukkig duurde het niet lang voordat Hatto-Heim met een antwoord kwam. In de 49e minuut werd Jesse Winkelaar vanuit het centrum aangespeeld. Met zijn sprint liep hij twee verdedigers van AGOVV eruit en omspeelde keeper Patrick Jansen en bracht de stand op 2-2.
Hatto-Heim bleef het initiatief houden maar moest allert zijn op de tegenstoten van AGOVV.Na een lichte overtreding van Hatto-Heim kreeg AGOVV een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. Het was Marco Bosz die achter de bal ging staan en geen moeite had met de muur en keeper. Hij schoot de bal hard in de bovenhoek, waarbij wederom Robin geen schijn van kans had, 3-2. Gelukkig had Hatto-Heim weer een antwoord op de achterstand, na een aanval uit het boekje over rechts waarbij de bal bij Jesse kwam en deze bij de achterlijn terug trok op Twan en geen moeite had om de bal tegen de touwen te rossen.
Weer gelijk 3-3.
Hierna moest AGOVV wel komen en hield Hatto-Heim de druk op de tegenstander. Dat resulteerde in de 58e minuut op een verkeerde terugspeelbal die door Jesse zijn snelheid onderschept werd. Bal terug op Twan die wederom geen moeite had om te scoren: 3-4.
Daarna probeerde AGOVV de gelijkmaker te forceren en zodoende ruimte weggaf voor de aanvallers van Hatto-Heim. In de 60e minuut legde Roan Admiraal de bal achter de verdediging van AGOVV, wederom kon Twan van Rijssen alleen op de keeper af en verzuimde niet om zijn hattrick te maken. Voor Hatto-Heim was dit blijkbaar al de gedachte met 3 punten naar Hattem te gaan maar blijkbaar dacht AGOVV hier anders over en ging niet bij de pakken neerzitten, trok volop ten aanval waarbij Robin een aantal malen redding moest brengen o.a. een vrije trap welke hij netjes pareerde. Helaas twijfelde Aron Winkelhorst, die net 2 minuten was ingevallen voor Bram Huisman, aan de kwaliteiten van Robin en sloeg de bal met de hand uit de bovenhoek. Scheidsrechter Leeflang kon niets anders doen dan een rode kaart voor Aron en een strafschop voor AGOVV.Deze werd benut door Marco Bosz en bracht zo de spanning weer terug.
Hatto-Heim moest verder met 9 spelers tegenover AGOVV met 10. AGOVV bleef maar komen en bij Hatto-Heim liepen er een aantal op hun tandvlees. Bij de vele aanvallen van AGOVV werd de bal vanaf de zijkant op het hoofd gelegd van Jesse Perdon die de bal net onder de lat in kopte en zo de stand op 5-5 bracht. Daarna wisselden Jan Peter Jonkman de moegestreden Jesse Winkelaar en Ward Willemsen voor respectievelijk Bram Neuteboom en Vigo Kroes.
AGOVV ging maar door, aanval na aanval maar gelukkig resulteerde dat niet in kansen. Je kon merken dat beide teams moegestreden waren en daarnaast het warme weer ook een rol speelde. Tot in de 90e minuut AGOVV de organisatie was vergeten en Elnathan van Dijk vanuit eigen helft alleen op de keeper afging, maar niet kon verzilveren. Gelukkig had Roan Mensink, die was meegelopen, nog wat energie over en schoot de bal alsnog in de touwen. Daarna liet de scheidsrechter nog 4 ‘lange’ minuten door voetballen en hield Hatto-Heim met 9 spelers stand tot aan het laatste fluitsignaal. De ontlading was groot bij Hatto-Heim.
Hoofdtrainer Jan Peter Jonkman kaart na over de wedstrijd: ‘Het klinkt misschien gek, maar die rode kaarten kwamen ons niet slecht uit. AGOVV was het eerste kwartier sterker. Daarna namen wij het heft in handen. Dat we uiteindelijk met negen man winnen geeft vertrouwen voor die laatste wedstrijden. We staan voor het eerst op een veilige plek (achtste, red.) en hebben het nu in eigen hand.’ Jonkman hoopt in de nacompetitie degradatie in extremis te kunnen ontlopen.

Prijzen voor Hatto Heim klaverjassers
De klaverjascompetitie op de vrijdagavonden van de sv Hatto Heim is afgelopen week aan de laatste avond begonnen.
Deze wedstrijd werd een prooi voor Richard Ansmink. De competitie over het gehele seizoen werd gewonnen door Wim van Es (rechts) met ruim 50.000 punten, gevolgd door Harrie Balster (midden) met 200 punten minder en Dirk Jan ter Velde (links) met daar weer 400 punten achter. Gemiddeld werd er gekaart door ruim 20 deelnemers, daarom gaan Hatto Heim in september verder met een nieuw seizoen klaverjassen.

De winnende klaverjassers

Optreden Wesley Wolters in het clubhuis van sv Hatto-Heim
Zaterdag na afloop van de wedstrijd van Hatto-Heim – WVF zal er een optreden zijn van de Zwollenaar Wesley Wolters. Woordvoerder Gradus Dijkman over dit optreden: ‘Een zeer belangrijke wedstrijd voor de Hattoheimers , daarbij wordt de 12e man van harte uitgenodigd om het team te komen steunen zodat de geel/blauwen met een gerust gevoel hun laatste thuiswedstrijd af kunnen sluiten voor het competitieseizoen 2023/2024. En dat we na afloop een gezellig feestje kunnen bouwen. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op ons mooie sportpark ’t Achterveen.’