Auto brandt uit bij tankstation langs A28

Een automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag weten te voorkomen dat een tankstation langs de A28 bij Wezep afbrandde door snel te handelen toen zijn auto in brand bleek te staan.

De bestuurder uit Musselkanaal reed rond 03.00 uur over de A28 vanaf Amersfoort richting Zwolle toen de auto net na afrit Wezep begon te sputteren. De bestuurder parkeerde zijn auto onder de overkapping van het tankstation. Toen hij probeerde de auto opnieuw te starten, was er een flinke steekvlam te zien en kwam er veel rook vrij. De man bedacht zich geen moment en duwde de auto eigenhandig onder de overkapping van het tankstation vandaan. Enkele minuten later stond de auto volledig in brand; de vlammen sloegen metershoog boven de auto uit.

De brandweer was snel ter plaatse, zij hebben de auto met schuim geblust. De brandstoftank van de auto zat nog voor driekwart vol en zodoende stroomde er ook een aanzienlijke hoeveelheid benzine het riool in. De brandweer heeft metingen uitgevoerd en op basis daarvan besloten om extra water toe te voegen aan de riolering. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de auto te bergen.
Klik hier voor de video

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in