Hatto-Heim doet wat het moet doen….

sv Hatto-Heim speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Olympia’28 uit Hasselt. Hatto-Heim wil nog mee doen voor de 3e periode. Er was dus maar één opdracht en dat is winnen.

De eerste minuten van de wedstrijd was het aftastend voetbal van twee kanten. Het eerste kansje was er voor Twan van Rijssen, maar achter zijn schot zat geen kracht. Even later was het Gerben v/d Worp die goed doorzette. Maar zijn voorzet werd door Maarten Teuben overgekopt.

Twintig minuten op de klok en het eerste speldeprikje kwam van Bertus Finke, maar hij schoot wild voor langs het doel van Hatto-Heim.

Joep van Apeldoorn mag allen af gaan op keeper Jeroen Bos, maar krijgt de bal niet in het doel door een puike redding van de keeper. Tien munuten voor tijd een bal die uit een corner de zestien word binnen gebracht en hierbij maakt een speler van Olympia hands…..strafschop dus. Het was topscoorder Maarten Teuben die achter de bal ging staan en hij schoot kiezelhard de bal in het doel: 1-0.

Vijf minuten in de tweede helft: Olympia krijgt een penalty van de scheidsrechter. En deze wordt fantastisch gepakt door Brian Mensink en hij houdt Hatto-Heim zo in de race voor de overwinning.

Maar Olympia dringt aan en aan, maar kan geen potten breken, want de verdedigers staan er goed opgesteld. Maar diep in blessuretijd dan de beslissing schiet Joep van Apeldoorn de 2-0 binnen. Hatto-Heim houdt zo drie belangrijke punten in huis.

Zaterdag spelen de mannen van Erwin Brem de belangrijke uitwedstrijd in Wapenveld tegen WZC.