vv Hattem houdt aansluiting met subtop

Nadat de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaassen dit seizoen al meerdere keren werd afgelast, is deze uiteindelijk dinsdag dan toch gespeeld. Voor beide teams lagen er verschillende belangen. VIOS Vaassen wil afstand nemen van de onderste regionen en Hattem wil toch kijken wat er mogelijk is om nog hoger op de ranglijst te komen. Uiteindelijk werd het een 3-0 overwinning voor vv Hattem en dus blijven de geel-blauwen aansluiting houden met de subtop.

In het begin van de wedstrijd overheerste bij Hattem wellicht een gevoel van een zomeravondpotje, terwijl VIOS zich wel doordrongen was van hoe belangrijk voor hen deze wedstrijd was. Het zijn dan ook de bezoekers die in het begin van de wedstrijd de kansen hebben om op voorsprong te komen. Hattem heeft geluk dat het vizier bij de gasten niet op scherp staat, waardoor het doel schoon blijft.

Hattem herpakt zich
Gelukkig is Hattem op tijd bij de les en weet halverwege de 1e helft beter in de wedstrijd te komen. Met bij vlagen goed voetbal wordt VIOS teruggedrongen en heeft het de wedstrijd onder controle. Na een voorzet van Silvan Kersbergen is VIOS-doelman de Vries niet klemvast en maakt Ramon Flokstra dankbaar gebruik van deze fout. Hij kan de bal simpel binnen tikken en Hattem op voorsprong zetten. VIOS lijkt kort hierna op gelijke hoogte te komen, maar een dot van een kans wordt door de voorwaartsen van VIOS niet in een doelpunt omgezet. Hattem verovert de bal en Wesley van Winsum brengt Felix Noordberger in balbezit die goed doorgaat en oog in oog met de VIOS-doelman geen fout maakt; 2-0.

Mindere 2e helft
Gelet op het drukke programma voor Hattem wisselt trainer Oosterhaar in de rust en ook verder in de 2e helft. Los van deze wissels gaat het niveau op en af in deze wedstrijd. Hattem is wat onzorgvuldig of maakt aanvallend net niet de juiste keuzes; VIOS wil wel maar is niet bij machte om wat te forceren en hanteert het veel de lange bal. Hattem wordt, wellicht ingegeven door de voorsprong, wat te nonchalant waardoor VIOS mogelijkheden ruikt. Toch is Hattem dichtbij de 3-0 als een schot van Bram de Boer uit een moeilijke hoek door de VIOS-doelman maar ternauwernood kan worden gekeerd.

Meerdere kansen
In het slot van de wedstrijd heeft Hattem meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden, maar alle pogingen stranden. Hetzij door verkeerde keuzes te maken, hetzij door goed keeperswerk. In de slotfase wordt het evenwel toch nog 3-0. Rick Dalhuisen weet de bal na een goede aanval over links bij de volledig vrijstaande Uzair Goelab te bezorgen, die met een fantastische beweging de doelman in het ootje neemt en de eindstand op het scorebord laat aantekenen.

Mooie overwinning
vv Hattem boekt een mooie overwinning in een wedstrijd die voetballend gezien wel wat verbeterpunten kent. Desondanks haakt het team met deze winstpartij aan bij de subtop en heeft het nog een wedstrijd in te halen, waardoor een hogere rangschikking er zo maar in kan zitten.

Voor komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper Rouveen op het programma en op dinsdag 19 april om 19.00 uur treedt de selectie aan tegen BAS. In deze wedstrijd valt de beslissing voor de 2e periodetitel.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in