Eerste kievitsei in Hattem symbolisch aangeboden aan Burgemeester Sanderse

Vrijdag, tijdens een hevige regenbui, bood Jan van der Heeden het eerste Hattemse kievitsei van dit jaar aan aan Burgemeester Marleen Sanderse bij de Oostersedijk in Hattem. (ter geruststelling; dit symbolisch ei is nep) Hij vond eerder die dag een nestje met 3 kievitseieren op het land van Hendrik Blok aan de Oostersedijk/hoek Geldersekade.

Jan van der Heeden maakt deel uit van de werkgroep Vrijwillige Weidevogelbescherming Noord-Oost Veluwe dat ressorteert onder de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Van deze werkgroep maken ook Koos van der Leij en Geert Geerlinks deel uit.

Samenwerking met boeren
Van der Heeden: “Samen met de enthousiaste boeren die ons vergunning verlenen om op hun percelen te mogen komen werken wij aan instandhouding van de weidevogels in ons gebied. Dat gebied strekt zich ook uit tot Zalk, want de natuur trekt zich niets van bestuurlijke grenzen aan. Wij markeren en beveiligen de nesten, de boeren zorgen ervoor dat die nesten gerespecteerd worden bij bewerking en beweiding van hun percelen”.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in