ChristenUnie Hattem: ‘Het Veen klaar voor derde supermarkt’

Op woensdag 14 maart bezoekt de Gelderse ChristenUnie-fractie Het Veen. ‘De toekomstige woningbouw daar moet de komst van een derde supermarkt mogelijk maken,’ aldus Arend Palland die namens de Hattemse ChristenUnie de statenleden ontvangt. Tijdens het bezoek stellen de statenleden zich op de hoogte van de ontwikkeling van Het Veen tot woongebied.

Om half tien start de ChristenUnie Statenfractie haar bezoek bij kringloopwinkel Twice in a Lifetime. Daar gaan de statenleden in gesprek met Sybold Herder, die voor de gemeente Hattem verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Het Veen tot een woon-, werk-, leer- en leefgebied.

Vervolgens bezoeken de provinciale politici verschillende ondernemers en bewoners van Het Veen om van hen te horen hoe zij aankijken tegen de ontwikkeling tot woongebied. Natuurlijk gaan de statenleden ook in gesprek met de Hattemse raadskandidaten.

In ‘Bloeiend Hattem’, het partijprogramma van de ChristenUnie, maakt de ChristenUnie zich hard voor een derde supermarkt. De Provinciale Staten staken daar tot nu toe een stokje voor omdat Het Veen nauwelijks een woonfunctie heeft. Die situatie gaat in de nabije toekomst veranderen. De Hattemse ChristenUnie stelt de Gelderse statenleden daar graag van op de hoogte, zodat de Gelderse bezwaren zullen verdwijnen.

ChristenUnie lijsttrekker Arend Palland: ’Veel Hattemers kijken uit naar een derde supermarkt. Bovendien kan Hattem nog wel wat woningen gebruiken. Jonge, maar ook oudere Hattemers, zijn op zoek naar een betaalbare woning die goed past bij hun levensfase. Als de industrie dan ook nog eens H2O weet te ontdekken, vangen we drie vliegen in één klap. En misschien wel vier, want MFC de Marke wordt dan ook beter omringd door mogelijke gebruikers.’

Wie de ChristenUnie statenleden en raadskandidaten wil spreken, is woensdag 14 maart welkom op Het Veen

@CU Hattem