Rotaryclub Hattem-Heerde doneert shelterboxen voor slachtoffers aardbeving

In het landelijke nieuws is er terecht veel aandacht voor de aardbevingen in Turkije en Syrië. Als gevolg hiervan zijn al meer dan 33.000 dodelijke slachtoffers gevallen en zijn er nog duizenden mensen gewond door het instorten van gebouwen. Helaas zullen deze aantallen nog gaan oplopen. Woningen zijn vernietigd of kunnen niet meer worden bewoond uit angst voor naschokken, en dat betekent dat veel mensen in de sneeuw en zware regenbuien overnachten. Er is daarom sprake van grote humanitaire nood in het getroffen gebied.

Shelterboxen
Rotaryclub Hattem-Heerde heeft gevolg gegeven aan de internationale oproep vanuit Rotary International en heeft twee ShelterBoxen gedoneerd aan de slachtoffers van deze ramp. Als alle Rotaryclubs in Nederland, zoals de bedoeling is, dit ook doen, gaan er 1000 ShelterBoxen naar het rampgebied. In de ShelterBoxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap, afdekzeilen en touw, thermische dekens, kleding en solar lights. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen.

Het verschil maken
De organisatie (stichting) achter de ShelterBox heeft ter plaatse onderzocht welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties is gebleken dat ShelterBoxen het verschil kunnen gaan maken in het getroffen gebied en deze zullen dan ook zo snel mogelijk die kant op gaan.
Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen aan deze actie? Donaties kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL 68 ABNA 0557 11 9030 van ShelterBox Nederland onder vermelding van Rotaryclub Hattem Heerde/ ‘noodhulp aardbeving Turkije en Syrië’.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in