Doe Paasinspiratie op bij het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem ben je aan het juiste adres om inspiratie op te doen voor Pasen. Tijdens de voorjaarsvakantie van 15 tot en met 29 februari staat het museum bol van de bakactiviteiten. Bakker Fred geeft je de broodnodige handvatten voor een geslaagde paasbrunch.

Maak de blits
Tijdens zijn humoristische familievoorstellingen demonstreert Bakker Fred de fijne kneepjes van het vak. Laat je niet van de wijs brengen door zijn vingervlugheid, maar raak geïnspireerd door zijn vakmanschap. Met deeg, een schaar, een paar krenten en een enorme dosis humor presenteert hij een scala aan paasbroodjes. Wie goed oplet tijdens de show in het museum, kan thuis de blits maken tijdens de eigen paasbrunch. Broodhaantjes, hazen en vogelnestjes maak jij in een handomdraai, met Bakker Fred als leermeester.

Jeugd
Tijdens de voorjaarsvakantie is er extra aandacht voor de jeugd, die verkleed als bakker,┬á de theorie in praktijk kan brengen. Onder leiding van Bakker Martijn en zijn team gaan ze zelf aan de slag. “Daarbij worden de kinderen aangespoord om goed hun best te doen want het eindresultaat mag natuurlijk mee naar huis genomen worden. Tenminste….als ze zo lang kunnen wachten,” zegt bakker Martijn.

Speurtocht
Naast bakplezier wil het Nederlands Bakkerijmuseum ook graag kennis overdragen. Daarom is er voor de jeugd een leerzame speurtocht gemaakt, waarin de rijke geschiedenis van brood en banket ruimschoots aan bod komt.


Openingstijden
Maandag tot en zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het museum is op zondag gesloten.

Meer info vind je op www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in