Wecycle cheque voor Hattemer Oranjevereniging

Wethouder Auke Schipper overhandigde gisteren een cheque van 1.000 euro aan het bestuur van de Hattemer Oranjevereniging (H.O.V.). Hij deed dat uit naam van Wecycle. Het betrof een prijs van de jaarlijkse inzamelactie, waarbij de meeste stemmen uitgingen naar de H.O.V.

E-waste
Hattemers steunden dit goede doel massaal door oude elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Zij konden hiermee punten scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvingen een cheque voor een lokaal goed doel. De goede doelen mogen zelf bepalen waar ze het geld aan besteden.

Bijna 100
Wethouder Auke Schipper verraste de H.O.V. tijdens een bestuursvergadering. Bestuursleden Dick Greve, Jan Wildeboer, Hanny van der Zwaan en Aart Streng sr. namen de cheque in ontvangst. Hun dank gaat uit naar alle Hattemers voor het inleveren van de apparaten en de keuze van het goede doel en uiteraard naar Wecycle. “In 2021 bestaat de vereniging 100 jaar”, vertelt Dick Greve, “Het bedrag dat we hebben gewonnen gaan we inzetten om dat groots met heel Hattem te vieren”.

Prestatie
Wethouder Auke Schipper is enthousiast: “Het is een geweldige prestatie dat we deze cheque hebben binnengehaald met de actie van Wecycle. Dit geeft aan hoe serieus we in Hattem bezig zijn met recycelen. Ik wens de Oranjevereniging veel plezier van deze prijs.”

Over Wecycle
De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.
Kijk voor meer informatie over de stichting op http://www.wecycle.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in