Taalvrijwilligers ontvangen certificaat

In de Bibliotheek in Hattem hebben zeven nieuwe taalvrijwilligers uit Hattem en Heerde hun behaalde certificaat ontvangen. Vijf taalvrijwilligers uit Hattem en Wezep kregen een bewijs van deelname aan de module Nederlands als tweede taal. Zij ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Tigchelaar.

Wethouder Tigchelaar bedankte de taalvrijwilligers voor het ondersteunen van anderen bij het beter lezen, schrijven of spreken. Er is veel werk aan de winkel, er zijn veel volwassenen die hulp willen van het Taalpunt. Wethouder Tigchelaar wenste de taalvrijwilligers ook veel plezier.

De nieuwe taalcoaches vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt in de Bibliotheek in Wapenveld een training van vier dagdelen of de module Nederlands als tweede taal van twee dagdelen gevolgd.

Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Er wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen.

In de Bibliotheken in Epe, Vaassen, Elburg, Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig. Nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom, zij kunnen voor informatie en aanmelding voor Hattem en Heerde contact opnemen met Taalpuntdocent Joke Scholten via taalpunthattem@bibliotheeknoordveluwe.nl tel. 06 – 220 06604