Nieuwjaarsreceptie Hattem Centraal

HATTEM – Afgelopen donderdag verzamelden raadsleden, de griffie en leden van Hattem Centraal zich in de Hattemse Gasthuiskerk voor een nieuwjaarsreceptie. Deze vond nog in besloten kring plaats, maar plannen voor een jaarlijkse versie zijn in de maak. De deelnemers, die in de raadszaal soms fel met elkaar debatteren, maakten op deze manier een informele, gezamenlijke start.

Initiatief van Hattem Centraal
De uitnodiging voor de ontvangst kwam van Hattem Centraal. Nagenoeg alle partijen uit de Hattemse raad waren present. Partijvoorzitter Spakman had het liefst meteen alle inwoners van Hattem uitgenodigd, maar hij wil in de toekomst ook de anderen in het initiatief betrekken, bijvoorbeeld door de uitnodiging jaarlijks door een andere politieke partij te laten verzorgen.

Gewaardeerde uitnodiging
Marinus Kers, raadslid namens de ChristenUnie was een van de aanwezigen bij de receptie. Hij toonde zich enthousiast over het idee: “Het is goed om zo met elkaar het nieuwe jaar te beginnen. Ik heb aardig wat mensen gesproken. Volgens mij willen we allemaal werken voor het belang van Hattem, dus de uitnodiging van Hattem Centraal hebben we zeer gewaardeerd. We werken graag mee aan een vervolg in de komende jaren.”

Samen voor mooi Hattem
In zijn nieuwjaarsspeech blikte partijvoorzitter Ad Spakman terug op het afgelopen jaar:”Na de mooie hoogtepunten van de verkiezingen bleek het nodig om Hattem Centraal opnieuw te organiseren, waarbij het zoeken van verbinding centraal staat.
Samenwerking tussen de politiek en de inwoners van Hattem kan Hattem nog mooier maken dan het al is.”

Midjaarsreceptie gemeente
De “midzomerreceptie” van de Gemeente Hattem vervangt ook dit jaar de gebruikelijke nieuwjaarssreceptie. Als gevolg van Corona werd in 2022 al besloten om van de nieuwjaarsontvangst een midjaarsreceptie te maken door deze te verplaatsen naar de zomer en in de buitenlucht te houden. Dat is bij zowel bij de gemeente als bij de bezoekers goed in de smaak gevallen. Burgemeester Marleen Sanderse:”De midjaarsreceptie was uit nood geboren, maar is uitstekend bevallen. Er kwam veel publiek op af dat we normaal bij de recepties niet zien. Het blijkt een prachtig moment te zijn om elkaar te ontmoeten.”

Hans Lambrechts, communicatieadviseur bij de gemeente Hattem, vult aan: “De festival-achtige opzet bleek jong en oud aan te spreken. De midzomerreceptie is een laagdrempelige manier voor inwoners van Hattem om met elkaar, de raadsleden en bestuurders van Hattem in contact te komen. Reden waarom we besloten om het ook in de komende jaren zo te doen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in