Wehkamp groeit hard en breidt distributiecentrum uit

Nog dit jaar opent Wehkamp een tweede distributiecentrum in Zwolle. Het nieuwe gebouw komt naast het huidige pand, het volledig geautomatiseerde e-commerce centrum, zodat er een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m2. Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting eind dit jaar in gebruik genomen.

Volgens Wehkamp is het nieuwe dc nodig vanwege een ‘versnelde groei’. Zowel in orders als nieuwe klanten zou de retailer hard groeien. “Deze extra ruimte geeft ons enorme flexibiliteit om assortiment toe te voegen en zorgt ervoor dat we de snelste en de betrouwbaarste blijven”, aldus Maarten Tibosch, Chief Operation Officer van Wehkamp.

Honderden nieuwe banen voor de regio Zwolle
De komst van het nieuwe distributiecentrum van wehkamp op bedrijventerrein Hessenpoort betekent voor Zwolle en omgeving opnieuw een groei in het aantal arbeidsplaatsen. René de Heer, Wethouder Economie & Vastgoed van de gemeente Zwolle: “Wij zijn er heel blij mee dat Wehkamp hier gaat uitbreiden. Deze keuze onderstreept het grote belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de regio Zwolle. Niet alleen blijft de werkgelegenheid daarmee behouden voor de regio, door deze uitbreiding kan de regio Zwolle de komende jaren enkele honderden nieuwe banen tegemoetzien. De groei van Wehkamp betekent ook groei voor de regio.”

Kijk ook op www.wehkamp.nl/duurzaam-distributiecentrum