VV Hattem verliest

Met een gemiddelde leeftijd van 19,4 jaar trad de geelblauwe formatie van trainer Herman Oosterhaar aan tegen het in het paarswit gestoken elftal van Dieze West.
Om 13.30 uur werd er onder leiding van scheidsrechter Frei uit Dronten afgetrapt en ontspon zich een mooie voetbalwedstrijd. Hattem liet begrijpelijk de bal aan Dieze West en speelde zeer gedisciplineerd en georganiseerd.

Het was Dieze West dat de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen via Shimeri, maar deze kwam net een teen te kort om de bal te raken.
Kort daarna kreeg Veger een dot van een kans om de score te openen voor Hattem. Zijn inzet werd gekeerd door de Zwolse goalie.
Het spel golfde de eerste helft op en neer met kansen aan beide zijden. De Zwolse ploeg probeerde dat met combinaties en individuelen dribbels en Hattem was vooral sterk in de omschakeling waarbij met vlotte combinaties gevaar werd gesticht.

Het was Dieze West dat de score opende met een goal van Shimeri. Na een fout in de opbouw van Hattem schakelde Dieze West razendsnel om en was van keeper Dijk kansloos.
Hattem liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef geduldig en georganiseerd voetballen. Op slag van rust werd de werklust dan ook beloond en wist Bram de Boer het net te vinden.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. De wedstrijd kantelde min of meer doordat Jeffrey de Nooijer in het veld werd gebracht om een aanspeelpunt te creëren Tot dat moment had Hattem Dieze West onder controle. De spits, die jarenlang onder Oosterhaar speelde bij ZAC en KHC – waar ze samen grote successen boekten –  deed zijn oud-trainer de spreekwoordelijke das om. In een onbewaakt ogenblik draaide hij handig weg van zijn directe tegenstander en kon hij vrijstaand de 1-2 binnenschieten.

De reactie Hattem was goed en men kreeg nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker, waarbij moet worden gezegd dat ook Dieze West de score had kunnen uitbreiden.

Het vertoonde spel van de Hattemers geeft de echte supporters van de geelblauwen weer hoop voor de tweede helft van het seizoen. Het team maakt een mooie ontwikkeling door en wordt noodgedwongen snel volwassen. De technische kwaliteiten gecombineerd met de geleerde tactische discipline gaan dan toch echt leiden tot betere resultaten. Dat kan niet uitblijven.