Bijzonder archeologisch onderzoek Kerkplein Hattem

Het Kerkplein rondom de Grote of Andreaskerk in Hattem was vroeger in gebruik als begraafplaats. Eeuwenlang werden boeren, burgers en buitenlui dus begraven in de binnenstad van Hattem.

Archeologisch onderzoek wijst uit dat deze Hattemers – arm of rijk, jong of oud – een bijzondere gemeenschappelijke deler hadden.

Sporen veiliggesteld
Vier jaar geleden – voordat de Markt en het Kerkplein opnieuw zijn ingericht – is samen met de archeologische dienst Zwolle onderzoek gedaan naar deze voormalige begraafplaats. Archeologische sporen, die door de werkzaamheden dreigden te verdwijnen, zijn toen veiliggesteld. In totaal zijn de resten van 133 mensen gevonden en onderzocht.

Geschiedenis
Het archeologisch onderzoek levert interessante informatie op over de geschiedenis van Hattem. De gemeente wil deze informatie graag met de Hattemers delen en organiseert daarom op woensdag 20 november een lezing in het stadhuis in Hattem.

Bijzonder onderzoek
Archeoloog Michael Klomp neemt je mee in dit bijzondere onderzoek in de Hattemse binnenstad. Van de rijke Hanzelieden tot gewone burgers en zelfs kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen een eigen plek op de begraafplaats hadden?

Waar en wanneer
De lezing is op woensdag 20 november van 19.00 – 20.00 uur in het stadhuis van Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in