Groen Reizen Challenge

Tussen 14 oktober en 8 december gaan Gelderse bedrijven de strijd met elkaar aan tijdens de Groen Reizen Challenge. De uitdaging is: laat zoveel mogelijk medewerkers in acht weken tijd zo vaak mogelijk naar het werk fietsen of met het OV reizen.
Werkgevers krijgen zo de kans om op een laagdrempelige manier duurzame mobiliteit te stimuleren binnen hun bedrijf. De challenge wordt georganiseerd door Noord-Veluwe Bereikbaar, een samenwerking van acht Noord-Veluwse gemeenten waaronder Hattem.

Gedurende acht weken reizen medewerkers zoveel mogelijk op een duurzame manier naar het werk. Ze verdienen punten voor fiets- en OV-ritten, die eenvoudig geregistreerd worden met een belonings-app. Samen met andere bedrijven uit Gelderland strijden deelnemers voor de titel van meest duurzame werkgever. Naast teampunten maken medewerkers wekelijks kans op leuke individuele prijzen. De challenge beloont niet alleen het bedrijf met de meeste teampunten, maar ook het bedrijf met het hoogste deelnamepercentage. De winnaars ontvangen een vrij te besteden cheque én gratis publiciteit. Bovendien ontvangen alle deelnemende bedrijven na afloop een oorkonde met hun resultaten. 

Waarom deelnemen aan de Groen Reizen Challenge?
De challenge helpt bedrijven hun medewerkers te motiveren om duurzaam en actief te reizen. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe gewoontes te ontwikkelen en je bedrijf te profileren als maatschappelijk verantwoord. Deelname is eenvoudig: werkgevers hoeven alleen een communicatietoolkit intern te verspreiden. Daarna neemt de organisatie alles uit handen. Door de ondersteuning van Noord-Veluwe Bereikbaar en de provincie Gelderland kunnen bedrijven voordelig deelnemen. 

Meer informatie en aanmelden
Werkgevers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier. Dit formulier en meer informatie over de Groen Reizen Challenge is te vinden op www.noordveluwebereikbaar.nl bij de nieuwsberichten onder het werkgeversdeel. Voor aanvullende vragen kunnen werkgevers contact opnemen via mobiliteitsmakelaar@noordveluwebereikbaar.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in