Wat kost een gietvloer?

Heb je plannen voor een verbouwing en wil gaan beginnen met het leggen van een gietvloer? Of kies je liever voor een van de pvc vloeren? Dan moet je jezelf eens gaan verdiepen in de kosten van dit soort vloeren. Wat kosten gietvloeren?

Soorten gietvloeren
Om een antwoord te kunnen geven op de vraag wat gietvloeren kosten, moeten we eerst eens gaan kijken naar de soorten gietvloeren die er te koop zijn. Niet iedere gietvloer is even duur. Ook beschikt niet iedere gietvloer over dezelfde eigenschappen. De eerste soort gietvloer is de PU gietvloer, gemaakt van polyutheraan. Een vloer van PU is een milieuvriendelijke vloer die ook nog eens duurzaam is en daarom lang meegaat. De vloer is ook te gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer, omdat deze goed tegen water kan.

Naast een PU vloer kun je ook de keuze maken voor een cementgebonden gietvloer. Dit type gietvloer heeft veel weg van een vloer die gemaakt is van cement, maar dit type vloer is erg comfortabel om op te lopen. Een cementgebonden vloer is net als de PU vloer in allerlei kleuren te krijgen. Wat je vaak ziet is dat mensen kiezen voor een grijze kleur als het gaat om deze vloer.

Microcement gietvloeren
Naast de gietvloer PU en het woonbeton bestaat er ook nog het microcement. Een vloer van microcement kenmerkt zich door een stevig en mooi afgewerkt uiterlijk. Microcement komt oorspronkelijk uit Argentiniƫ. Een andere vloer is de epoxy gietvloer. Dit type gietvloer is een handige vloer als het gaat om industriƫle doeleinden. De vloer heeft een laag die erg goed bestand is tegen chemische belasting en bijtende materialen. Dit betekent dat de vloer ideaal is voor binnen bedrijfspanden of hallen waar veel gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Ook is de vloer goed geschikt voor andere belastende omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het overheen rollen van zwaarbeladen karretjes.

Om terug te komen op het uitzoeken van een gietvloer voor in je huis gaan we het nog even hebben over de betonlook vloer. Dit is een andere variant van de gietvloer die ook erg veel weg heeft van beton. De betonlook vloer is echter niet gemaakt van beton, maar van kunststof. Dit betekent dat je wel die robuuste uitstraling kunt creƫren zonder hierbij last in te leveren op comfort.

Wat zijn dan de kosten van de verschillende vloeren? De kosten voor de verschillende typen gietvloeren lopen wat uiteen. Zo is de PU gietvloer te vergrijgen voor tussen de 55 euro en de 85 euro per vierkante meter. De PU gietvloer beschikt niet over de betonlook. De best beschermende soort gietvloer, de Epoxy gietvloer, is te leggen voor tussen de 40 en de 70 euro per vierkante meter. Het woonbeton kun je leggen voor tussen de 70 en 95 euro per vierkante meter. De epoxy vloer heeft niet de uitstraling van beton, de vloer van woonbeton heeft dit wel. De vloer van microcement, die van Argentijnse afkomst, kun je kopen voor tussen de 70 en de 100 euro per vierkante meter. Dit zijn kosten exclusief btw. De prijsverschillen hangen af van het bedrijf dat je inschakelt voor het leggen van de vloer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in