Joke Eikenaar vertelt over haar Hattemse boek ‘Het zoete water’

Schrijfster en illustrator Joke Eikenaar, bekend van haar historische jeugdroman ‘De vloek van Voorst’, geeft 4 november een lezing bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Hattem. De lezing gaat vooral over haar nieuwe boek ‘Het zoete water’, dat zich rondom Hattem afspeelt.

Hoofdpersoon Lot, een veertienjarig meisje uit Hasselt, komt terecht in het Hattemer klooster Klaarwater. Ook raakt ze een paar maal in de stad Hattem verzeild. Het op feiten gebaseerde verhaal brengt ons naar begin 15e eeuw. Het gaat over het harde kloosterleven, de onenigheid tussen de kloosters en de stad Zwolle, en over een stukje geschiedenis van het toen grote schoutambt Hattem.

Research
Joke Eikenaar zal vertellen hoe de nodige research voor dit boek is verlopen is en hoe het verhaal tot stand gekomen is. Ook is er tijd om vragen over het boek en het verhaal te stellen. Na de lezing is er de mogelijkheid om een boek aan te schaffen en dat ter plekke te laten signeren.

Waar en wanneer
De lezing is op donderdag 4 november, aanvang 19.30 uur, in de Bibliotheek van Hattem in MFC de Marke. De Toegang is gratis en de lezing is voor volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar. Aanmelden is nodig via www.bibliotheeknoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in