Het verschil tussen pvc vloeren en gietvloeren

Gietvloeren zijn te verkrijgen in allerlei soorten. Zo zijn er verschillende soorten pvc vloeren en lopen de kosten gietvloer uiteen. Naast het kiezen van een gietvloer bestaat er ook nog de keuze voor laminaat of pvc. Laminaat en pvc zijn populaire keuzes als het gaat om het goedkopere segment van vloeren. Het grote voordeel van pvc is dat dit goed bestand is tegen water. Pvc is gemaakt van kunststof en lijkt in de meeste gevallen al erg veel op hout.

Naast pvc kun je ook de keuze maken om te gaan voor parketvloeren van eikenhout. Het mooie van dit type vloer is dat je deze helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Het personaliseren van je vloer kost wel wat meer geld dan het laten leggen van bijvoorbeeld pvc. Naast de vloer van pvc en de vloer van laminaat is de gietvloer ook steeds populairder. Het voordeel van een gietvloer is dat deze goed samengaat met het gebruik van vloerverwarming. Dit betekent dan weer je met een gietvloer geen last hebt van lelijke radiatoren of andere verwarmingselementen in je huis.

Soorten gietvloeren
Onder de gietvloeren vallen twee soorten gietvloeren. Ten eerste heb je de polyurethaan gietvloer. Dit type gietvloer wordt vaak afgekort met de letters PU. Naast dit type gietvloer kun je ook kiezen voor woonbeton. Het voordeel van een gietvloer is ook dat deze een hele mooie afgewerkte, strakke uitstraling geeft aan je interieur. De gietvloer leidt niet af en geeft je de mogelijkheid om andere items in je interieur beter uit te lichten. Een gietvloer is ook makkelijk te combineren met allerlei kleuren en variaties van meubels.

De toepassingen van de vloeren
Het grote verschil tussen een pvc vloer en een gietvloer is ten eerste dat een gietvloer veel makkelijk toe te passen is dan een pvc vloer. Bij het leggen van een pvc vloer moet er rekening gehouden worden met de maat van de ruimte. Bij een gietvloer is dit anders. Bij het leggen van een gietvloer is de grote van de ruimte minder relevant. Dat de mogelijkheden van een gietvloer groter zijn dan die van een pvc vloer blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat je met verschillende soorten kunsthars verschillende soorten vloeren kunt leggen. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor bedrijfshallen die veel overlopen worden of waar veel met chemische stoffen gewerkt wordt extra te beschermen met een speciale hars.

Een ander verschil tussen de gietvloer en de vloer van pvc is de oppervlakte. Bij vloeren van pvc krijg je te maken met naden van het lassen. Dit is niet het geval bij gietvloeren. Deze staan juist bekend om de naadloze afwerking. Dit ziet er niet alleen beter uit qua afwerking, het is ook schoner omdat vuil zich niet kan ophopen in naden die er niet zijn. Het laatste grote voordeel is de duurzaamheid. Vloeren van pvc zijn niet zo duurzaam als gietvloeren. Gietvloeren kan veel langer mee en zijn dus ook beter voor het milieu. Dit komt onder andere omdat een gietvloer niet zo zwaar belast wordt als een pvc vloer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in