Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking

De KNVB district Oost organiseert dit seizoen ism de Zwaluwen Jeugd Actie de campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Beker bij de voetbalclubs v.v. Hattem en s.v. Hatto Heim te Hattem. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 16 september. Alle  jeugd in Nederland voetbalt op deze dag voor deze grootste goede doelen actie tgv de Zwaluwen actie.
De Zwaluwen Jeugd Actie is bijzonder verguld dat in Oost deze dag kan worden georganiseerd op het prachtige complex het Achterveen i.s.m. beide genoemde clubs.

Beperking
De KNVB werkt samen met de Zwaluwen Jeugd Actie om zo voetbal  activiteiten voor jongeren met een beperking te initiëren en te stimuleren. Zo zal  op deze dag ook het team van Hattem Onbeperkt haar kunsten vertonen. Een prachtig voorbeeld dat voetbal toegankelijk is voor iedereen.

Lange geschiedenis
Al ruim 60 jaar voetballen elk jaar zo’n 500.000 kinderen in KNVB-verband voor de
Zwaluwen Jeugd Actie. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren om medisch onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. Daarnaast wordt het Passend Voetbal binnen de KNVB extra ondersteund en kunnen amateurverenigingen subsidie krijgen voor maatschappelijke projecten, het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie of spelmateriaal voor G-voetbal.

Passend Voetbal KNVB
Ten slotte is een deel van de opbrengst bestemd voor projecten Passend Voetbal van de KNVB. Zo steunde de Zwaluwen Jeugd Actie in 2022 onder meer het Nationaal dovenelftal zaalvoetbal om hun deelname aan het EK zaalvoetbal in Italië mogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in