3 tips voor mensen met lactose intolerantie

Lactose intolerantie is een veel voorkomend spijsverteringsprobleem waar ongeveer 75% van de wereldbevolking aan lijdt. Driekwart van ons kan lactose of melksuiker niet goed verteren. Lactose zit in melk en andere zuivelproducten zoals yoghurt, kaas en ijs. Het enzym in onze dunne darm, lactase genaamd, breekt de lactose af in glucose en galactose. Eenmaal afgebroken worden deze suikers geabsorbeerd in de bloedbaan en gebruikt door ons lichaam. Als je last hebt van een lactose intolerantie, dan kunnen deze suikers niet goed omgezet worden en kun je vervelende klachten ervaren. Om de klachten zoveel mogelijk te kunnen beperken hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Kies de juiste producten
Kies de juiste producten om te eten en drinken. Het kan lastig zijn om erachter te komen of een product of lactose bevat. Er zijn echter een paar dingen die je op het etiket van het voedsel kunt vinden om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Het eerste waar je op moet letten is de hoeveelheid melkeiwit in het product. Als het product minder dan 10% melkeiwit bevat, kun je het zonder nadelige gevolgen eten. Sommige producten zijn speciaal samengesteld voor mensen met lactose-intolerantie. Als dat het geval is, staat er op het etiket “geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie”.

Eet yoghurt en experimenteer met verschillende kazen
Yoghurt kan zeer nuttig zijn voor mensen met lactose-intolerantie vanwege de grote hoeveelheid probiotica. Probiotica zijn nuttige bacteriƫn die worden aangetroffen in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt. Ze kunnen helpen om je darmbacteriƫn in balans te brengen, je immuunsysteem te verbeteren, te helpen bij de spijsvertering en nog veel meer. Yoghurt kan ook gezoet worden met fruit om er een gezonder dessert van te maken. Verschillende soorten kaas zijn ook een lactosevrije optie. Veel kazen bevatten van nature weinig lactose en zijn lange tijd gerijpt, waardoor het lactosegehalte nog lager is. Blijf weg van zeer romige kazen, want die hebben een hoog lactosegehalte. Een ding om op te letten bij kaas is dat het veel calorieƫn bevat, dus zorg ervoor dat je een beperkte hoeveelheid eet.

Supplementen
Sommige mensen hebben meer symptomen van lactose-intolerantie dan anderen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten supplementen te verkrijgen die kunnen helpen bij een lactose intolerantie. Je kunt dit bijvoorbeeld krijgen in de vorm van lactose intolerantie tabletten. Dit soort supplementen kunnen ervoor zorgen dat je weer (gedeeltelijk) lactose kunt nuttigen. Je kunt hiervoor terecht bij Intoleran Digestive Experts.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in