vv Hattem wint opnieuw ruim in bekerwedstrijd

vv Hattem wint zaterdag in en tegen Wijthmen ook de tweede bekerwedstrijd. In een matige eerste helft gaan de geel-blauwen met een 0-2 voorsprong rusten, terwijl de tweede helft -waarbij een betere prestatie op de mat wordt gelegd- de score wordt opgevoerd naar 0-5. Los van deze uitslag waren er in de tweede helft nog voldoende kansen en mogelijkheden om de score nog hoger te laten uitvallen. Achteraf gezien een terechte overwinning in een wedstrijd met, vanuit Hattem-perspectief gezien, een wedstrijd met twee gezichten.

In de tweede bekerwedstrijd moest trainer Herman Oosterhaar wat aanpassingen in de basis doorvoeren vanwege een zestal (kleinere) blessures. Het gevolg was dat er wat onwennigheid in het team sloop, spelers uit de positie liepen en zij zo af en toe wat weifelend optraden. Wijthmen had op dat moment het idee dat er wat te halen was, maar ging slordig om met de mogelijkheden. Hattem had desondanks het betere van het spel. Ondanks dat men veelal de bal naar de verkeerde kleur speelde was het balbezit nooit lang voor Wijthmen. Goed druk zetten leverde heel snel weer balbezit op voor Hattem waarbij men van daaruit toch de druk op de ploeg uit Wijthmen kon blijven houden.

Door goed optreden van de doelman van Wijthmen bleef een treffer van Hattem lang uit, maar ca. 10 minuten voor rust was hij kansloos op een inzet van Felix Noordberger. Hij anticipeerde goede op een afgemeten voorzet van Rick Dalhuisen en wist de doelman bij de 1e paal te verrassen. Kort voor rust was het Silvan Kersbergen die met een mooie pass Thomas de Raad in balbezit bracht die met een mooie uithaal met zijn “chocoladebeen” prachtig de 0-2 binnen schoot.

Na de rust betraden Uzair Goelab en Daan van Enk na hun blessure weer het veld zodat ook zij weer wedstrijdritme konden opdoen. Hattem voerde de druk op het Wijthmen-doel nu op en dat had al snel succes. Via een goede combinatie snijdt Hattem door de verdediging van Wijthmen waarbij de inzet van Jens Borger met de hand wordt geblokt. Strafschop. Felix Noordberger weet wel raad met deze kans en brengt de stand op 0-3. Kort hierop kopt Noordberger de bal net aan de verkeerde kant van de bal naast maar mag hij kort daarna toch de 0-4 laten noteren. Uzair Goelab wordt wat ongecontroleerd omver geduwd binnen de beruchte lijnen en Felix Noordberger weet opnieuw vanaf 11 meter te scoren.

Hierna blijft Hattem de baas op het veld, volgen mogelijkheden, waaronder een mooi schot van Jasper v.d. Stouw op de paal, een prachtige volley van Uzair Goelab net over, maar veelal vindt men de goed keepende doelman van Wijthmen als een lastig te nemen hindernis. Toch wordt het 0-5. Een mooie pass van achteruit van Daan van Enk bereikt Thomas de Raad die de bal goed controleert en zijn inzet mooi onder de doelman door in net het ziet belanden.

Het laatste kwartier zijn er nog mogelijkheden voor de goed ingevallen jeugdspeler Felix Besseler (schot net over en een kopbal net naast) maar in de stand komt geen verandering meer. Door deze overwinning verstevigt Hattem de koppositie in de bekerpoule.

Voor zaterdag 18 september staat in deze poule de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen op het programma. Beide hebben twee wedstrijden gewonnen, Hattem heeft het betere doelsaldo en daardoor een optisch voordeel, maar het team wat zaterdag weet te winnen plaatst zich voor de volgende bekerronde. vv Hattem zal zeker vol vertrouwen afreizen naar Nieuwleusen lwaar de aftrap om 14.30 uur zal zijn.