Kunstkring Hattem start seizoen met Duo Belder Kimura

Op 25 september treedt om 20.15 uur bij de Kunstkring Hattem in MFC de Marke het Duo Belder Kimura. Dit duo wordt gevormd door Rie Kimura (barokvioliste) en Pieter-Jan Belder (klavecinist/fortepiano).

Zij werkten voor het eerst samen in 2014 met de opnames van de complete werken van Jacques Duphly, een van de grote Franse klavecinisten uit de 18e eeuw. Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle serie concerten in Japan, waarna zij besloten de samenwerking een minder ad hoc karakter te geven. Zij concentreren zich op het uitgebreide repertoire van de vioolsonates met klavier begeleiding. Hun spel wordt gekenmerkt door een vitaliteit en intensiteit die bereikt wordt door zich te richten op de retorische eigenschappen die in de werken van Mozart en Beethoven even belangrijk zijn als in de muziek uit de 17e en de vroege 18e eeuw.

Mozart in Wenen
Het programma van deze avond heeft als thema ‘Mozart in Wenen’. Het jaar 1781 markeert een belangrijke omwenteling in de carrière van Wolfgang Amadeus Mozart. Na een uit de hand gelopen arbeidsconflict met zijn broodheer, de aartsbisschop van Salzburg, die Mozart met een letterlijke schop laat verwijderen uit het paleis, besluit de componist te verhuizen naar Wenen en een bestaan als freelance componist en pianist op te bouwen. In feite werd Mozart hiermee een van de eerste componisten die zich ontworstelden aan de soms beklemmende en beperkende nukken van werkgevers. Deze avond wordt geheel gewijd aan muziek van Mozart uit deze nieuwe periode.

Reserveren
Het concert van zaterdag 25 september begint om 20.15 uur in mfc de Marke. De toegangsprijs is € 22,-. Jongeren tot 18 jaar en studenten betalen slechts € 7,- . Kaarten kun je bestellen op www.kunstkringhattem.nl  Als bezoeker moet je bewijs kunnen tonen dat je volledig gevaccineerd bent, hersteld van corona of recent negatief getest.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in