Rotary voor de thuisblijvers, groot én klein

Rotaryclub Hattem-Heerde zet zich altijd in voor anderen. Deze zomer organiseren zij weer het zogenaamde Bouwdorp voor kinderen op 21 en 22 augustus. Maar daarover later meer. In deze maanden nam de club ook even tijd voor elkaar.

In een periode waarin veel leden met vakantie zijn, heeft Rotaryclub Hattem-Heerde altijd een aangepast zomerprogramma. Even geen projecten voor anderen, maar een aantal avonden gevuld met activiteiten om elkaar nog beter te leren kennen en gezellig samen te zijn. Zo konden de leden op 18 juli de Hanze Walk of Fame lopen, een interactieve podwalk geïnitieerd door de Hattemse musea en Visit Hattem. De tocht leidde, aan de hand van aanwijzingen op de mobiele telefoon, langs monumenten, musea, door pittoreske straatjes en door – op dat moment – drassige rietvelden. ‘Een groot succes en een aanrader voor iedereen die Hattem beter wil leren kennen’, aldus de organisatie.

‘Op 1 augustus had de kookgroep binnen de club een heerlijk diner klaargemaakt dat iedereen zich goed liet smaken op de prachtige locatie van IJsselstein en op 8 augustus stond er een sportieve activiteit gepland op Vrieze’s Erfgoed. Na de maaltijd daar konden alle leden op aanwijzingen van een paar bestuursleden van het Sint Annagilde die de spelregels uitlegden, hun krachten meten bij het kruisboogschieten.

De groep bleek over ongekende kwaliteiten te beschikken, want de gemiddelde score van de groep lag hoger dan bij andere groepen waar het Sint Annagilde haar kennis en kunde mee had gedeeld. Dat was tenminste wat Gildekoning Herman Koopman bij de prijsuitreiking de Rotaryclubleden liet geloven. Het enthousiasme was dan ook groot, dus wie weet levert deze avond nog nieuwe leden op voor het Sint Annagilde. De prijs ging uiteindelijk naar Esther Rikaart, die twee weken geleden ook al een prijs bij het Lions jeu-de-boules toernooi behaalde.’

Bouwdorp voor kids
Met deze ontspannen activiteiten in de pocket, kan er eind augustus weer wat inspanning worden geleverd als op 21 en 22 augustus Bouwdorp Heerde wordt georganiseerd.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in