Informatieavond ‘zon of wind in Hattem?’

Hattem werkt met een aantal andere gemeenten, overheden en partijen aan een energiestrategie voor de Noord-Veluwe: de Regionale Energie Strategie (RES).

“Een plan waarin staat hoe we ervoor zorgen dat over 10 jaar 60% van onze energie duurzaam is. Opgewekt met de zon of winden in de regio. Het concept is klaar en eind september neemt de gemeenteraad hierover een besluit.”

Informatieavond
De gemeente Hattem wil graag van de Hattemers weten wat zij van het plan vinden. Daarom is er op donderdag 27 augustus een informatieavond over het opwekken van duurzame energie in de regio en in Hattem. De inloopmomenten starten om 17:30 uur, 18:30 uur en 19:30 uur.

Zonnepanelen of windturbines
In het stadhuis kun je de regionale plannen zien en wordt je bijgepraat over wat er in Hattem gaat gebeuren. Kiest Hattem vooral voor zonnepanelen op daken of in het veld? Of zijn windmolens ook een optie? Om ervoor te zorgen dat iedereen op 27 augustus de informatie veilig en op gepaste afstand kan volgen, kun jij je aanmelden via gemeente@hattem.nl, onder vermelding van ‘Informatieavond RES’. Geef een voorkeurstijd op met hoeveel personen je komt.

Excursie
Op woensdagavond 26 augustus – de avond vóór de informatieavond – laat de gemeente Hattem je graag op locatie zien welke duurzame plannen er in Hattem zijn.

  • de oude vuilstortplaats aan de Oranje Nassaulaan;
  • het toekomstig zonnepark bij de A28, aan de Oostersedijk;
  • de brandweerkazerne aan de Verlengde Parklaan.

De excursies starten om 19:00 uur en om 19:45 uur. Aan iedere excursie kunnen per ronde 20 mensen deelnemen. Meld je dus snel aan via gemeente@hattem.nl, onder vermelding van ‘Excursie RES’. “Wilt u aangeven aan welke excursie u wilt deelnemen, met hoeveel personen u komt en welk tijdstip uw voorkeur heeft? U ontvangt na aanmelding van ons een bevestiging per email”, zo laat de gemeente weten.

Geef jouw mening online
Je kunt jouw mening ook doorgeven door op energienoordveluwe.nl een aantal vragen te beantwoorden. Jouw mening wordt verwerkt in het plan dat de regio Noord-Veluwe uiteindelijk voorlegt aan het Rijk.

Zie ook: concept Regionale Energiestrategie

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in