Radio Hattem weer live te beluisteren

Anderhalve week heeft de werkgroep nodig gehad om de radiostudio van RTV Hattem van nieuwe apparatuur te voorzien. De oude, analoge mengtafel met alle randapparatuur werd vervangen door een hypermodern digitaal exemplaar.

Net op tijd
“We hadden niet veel langer op de oude apparatuur door kunnen draaien”, aldus één van de werkgroepleden. “Steeds meer onderdelen vielen uit waardoor automatische processen nu handmatig moesten worden gedaan”.
De oude apparatuur is al sinds de start van radio Hattem in gebruik, en was toen al tweedehands aangeschaft. Ruim 25 jaar heeft deze apparatuur gedraaid. En de apparatuur draait dag en nacht, zeven dagen in de week.

Nieuwe mogelijkheden
De nieuwe apparatuur biedt veel meer mogelijkheden op het gebied van programmeren, herhalingen, het bedienen van lijnen van buitenaf, enz. En het is veel compacter dan de oude apparatuur.
Het overgrote deel van de muziek-database is nu digitaal voor handen en zaken als jingles e.d. kunnen op een eenvoudige manier geprogrammeerd worden.

Woensdag 13 juli
Op woensdag 13 juli wordt er in de loop van de dag omgeschakeld naar de nieuwe apparatuur en zal radio Hattem weer live in de lucht zijn.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in