Vier Hattemse kerken verzorgen “zomerdiensten”

Deze zomer verzorgen vier kerken in Hattem op vier zondagen gezamenlijk zomerdiensten. “Door samen te werken bieden we de toeristen in Hattem deze zomer een overzichtelijk aanbod aan kerkdiensten”, aldus de organisatie.

De Christelijk Gereformeerde kerk (De Veste), De Nederlands Gereformeerde kerk (Ontmoetingskerk) en de twee Gereformeerde kerken Vrijgemaakt (Gasthuiskerk en De Open Poort) hebben al jaren goede onderlinge contacten en beleggen gedurende het jaar al gezamenlijke middagdiensten.

Door in de zomer al de diensten te combineren slaan deze vier kerken twee vliegen in één klap. “Naar zomergasten toe maken we de keuze voor het bezoeken van een kerkdienst eenvoudiger. En tegelijk zorgen we ervoor dat – ondanks vakanties van eigen gemeenteleden – de kerkdiensten zondags toch goed gevuld zijn.”

Vooraf aanmelden
Vanwege de nog geldende coronamaatregelen is er een maximum aan het aantal bezoekers. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden voor de kerkdiensten. Op de websites van deze vier kerken zijn alle zomerdiensten en een gezamenlijk aanmeldsysteem te vinden. Aanmelden kan ook via www.bit.do/zomerdienstenhattem

Verschillende kerkgebouwen
De kerken hebben in verband met de te verwachten belangstelling ervoor gekozen om ’s ochtends twee diensten te beleggen in twee verschillende kerkgebouwen; om 9.30 uur en 11.00 uur.
’s Middags wordt er om 16.30 uur één dienst gehouden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in