Kinderspeeldag Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’

In en rond Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg in Oldebroek wordt woensdag 25 juli van 10.00 tot 15.30 uur een grote speeldag voor kinderen van zes tot twaalf jaar gehouden. De kosten zijn vijf euro (inclusief een waterijsje en ranja) voor de kinderen en twee euro voor de begeleider (ouderen met een museumkaart gratis).

Het programma belooft veel goeds voor de kids. Met een strippenkaart kunnen de kinderen meedoen aan de activiteiten, zoals touwdraaien, elastieken, lopen met juk en emmers, wasdrogen met wringer, windlicht maken, vliegers maken en de was doen. De kinderen worden door de begeleider of iemand van het museum geholpen bij het appelmoes maken en bij het pannenkoeken bakken. Ze leren ook wat werkzaamheden van de boerin, zoals mattenkloppen.

Ook is er een hinkelbaan voor de kinderen, het blote voetenpad, doelschieten en klomp gooien. Zoals altijdbij de extra activiteiten van het Boerderijmuseum is oma’s keuken woensdag 25 juli tijdens de grote speeldag voor kinderen open voor patat, frikandel en kroket.

Vorig jaar was de speeldag voor kinderen bij het Boerderijmuseum een groot succes. Ouders, maar ook opa’s en oma’s kwamen met hun (klein)kinderen naar het Boerderijmuseum om deel te nemen aan de activiteiten. Reden voor de vrijwillig(st)ers van het Boerderijmuseum om deze activiteit opnieuw op de kalender te zetten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in