Met je drumstel het bos in

Het Cultuurplein biedt allerlei mooie cursussen en activiteiten. Een voorbeeld daarvan zijn de lessen van drumleraar Bouke Schaap. Veel Noord-Veluwse kinderen krijgen les van hem en hebben deelgenomen aan het project Veluwebeat.
Maar liefst 60 drumleerlingen hebben een bijdrage geleverd aan de Veluwebeat. Bouke Schaap heeft een supergaaf nummer gecomponeerd dat een echte hit kan worden. ‘Hoe gaaf is het om met je leerlingen zoiets te kunnen organiseren,’ vertelt Bouke enthousiast. Rapper Young Teach uit Veessen en zangeres Marloes van Ommen raakten geïnspireerd door het hele concept. Samen met Bouke en een echte producer zijn ze de studio ingedoken. Als klap op de vuurpijl is er een professionele videoclip gemaakt.
De drumleerlingen hebben zelf op verschillende plaatsen op de Veluwe hun drumstel geplaatst en opgenomen op video. Al deze selfie-videos zijn gemonteerd in de clip. Ouders en leerlingen zijn supertrots. ‘Het lijkt wel een nummer van Snelle en Maan,’ vertelt drumleerling Valentijn.

Betekenisvol
Waarom dit project? ‘Om de drumleerlingen van Cultuurplein een uitdaging te geven en een duidelijk betekenisvol doel midden in deze lockdown corona-tijd. Maar ook om ze een hart onder de riem te steken en hoop en perspectief te bieden. Ze werken mee aan een hip en professioneel geproduceerd product dat binnen hun eigen kring gewaardeerd wordt. Vet!,’ vertelt Bouke enthousiast.

De leerlingen van Cultuurplein werden uitgenodigd om deel te nemen aan het project door middel van een selfie-clip. Deze stuurden ze op en deze wordt gemonteerd in een gave videoclip. Leerlingen namen hun Veluwebeat op, niet thuis, maar ergens op de Veluwe. Deelnemers gingen dus buiten een eigen drumopname maken en sturen deze opname op. Ze mogen op hun eigen drumstel spelen, maar ook op attributen, zoals een hek of boomstam.  De Molukse slagwerkgroep Tifa uit Vaassen heeft ook op locatie meegespeeld. Kinderen van groep 6 van basisschool Wereldwijs uit Heerde en groep 8 van de Violier uit Vaassen zongen mee ‘Totdat iedereen het hoort”.
De video is te zien op het video kanaal van Cultuurplein of zoek eenvoudig op Veluwebeat en je bent er zo. Het nummer is ook te beluisteren op Spotify bij Veluwe Beat-Tot dat iedereen het hoort. Dit project is mede mogelijk gemaakt het Cultuur & Erfgoed Pact Noord Veluwe. Maandag 14 juni gaat de vido on-line, maar hier is alvast een voorproefje te zien.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in