Welke Hattemer verdient een lintje?

Overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen in Hattem kun jij een lintje aanvragen.

De nadruk bij het verlenen van een onderscheiding ligt op de bijzondere, persoonlijke verdiensten of prestaties. Al die mensen die belangeloos bijzondere activiteiten uitoefenen vormen samen het cement van de samenleving.

Uitdaging
De gemeente Hattem kan ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is wél een uitdaging die het zeker waard is om aan te gaan.

Koningsdag of andere gelegenheid
Koninklijke onderscheidingen worden vaak op de laatste werkdag voor Koningsdag tijdens de lintjesregen uitgereikt. Een Koninklijke onderscheiding kan ook tijdens een andere gelegenheid dan de jaarlijkse lintjesregen worden uitgereikt, bijvoorbeeld bij een jaarvergadering of een jubileum van een vereniging.

Uiterlijk voor…
Een volledige aanvraag voor zo’n gelegenheid dient uiterlijk zes maanden voorafgaand aan de uitreikingsdatum bij de burgemeester te worden ingediend. Voor de lintjesregen van 2020 moeten moet dat uiterlijk 19 juni gebeuren.

Meer info
Uitgebreide informatie over Koninklijke onderscheidingen vind je op www.lintjes.nl.
Op www.hattem.nl lees je meer over de werkwijze in Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in