Molendag 2023: Bezoek de Fortuin in Hattem op 13 mei

Op 13 en 14 mei 2023 vindt weer de jaarlijkse Nationale Molendag plaats, het grootste molenevenement van Nederland. Ook in Hattem doet de historische molen De Fortuin weer mee. Dit jaar is extra bijzonder omdat De Hollandsche Molen 100 jaar bestaat en Nationale Molendag voor de 50ste keer viert.

Feest bij De Fortuin
Op zaterdag 13 mei draait De Fortuin extra speciaal. De bezoekers worden verwelkomd door gidsen/molenaars en kunnen samen met hen in het de geschiedenis en de indrukwekkende oude techniek in de molen duiken. De molenwinkel en molen De Fortuin zijn geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Van 11.00 uur tot 13.00 uur zal draaiorgel De Parel zijn muziek ten gehore brengen in het centrum van Hattem en ’s middags vanaf half twee is er bij De Fortuin een groep zangers te beluisteren. Speciaal voor de jonge bezoekers ligt er een leuk cadeautje klaar.

Watermolen op landgoed Molecaten
Ook de watermolen bij de herberg op landgoed Molecaten doet mee met Nationale Molendag op zaterdag 13 mei. Deze molen is oorspronkelijk gebruikt als papiermolen en heeft zelfs elektriciteit opgewekt. Tegenwoordig is het een korenmolen. De watermulder is in de molen aanwezig om uitleg te geven over de werking van de molen. De watermolen is geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

De Hollandsche Molen
De vereniging De Hollandsche Molen bestaat al 100 jaar en zet zich in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Dankzij hun inzet zijn er nog steeds zo’n 1.200 molens te bewonderen in Nederland. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die je vaak ook kunt bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens ook daadwerkelijk kunnen draaien en malen. Op www.molens.nl is het volledige programma voor Nationale Molendag te vinden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in