Burgemeester Toon van Asseldonk: “de stad komt weer tot leven”

Hattem staat er op dit moment relatief goed voor. Er zijn hier minder besmettingen en minder sterfgevallen dan in omliggende gemeenten. Ook onze verzorgingstehuizen zijn nog coronavrij. Daar zijn we heel blij mee. Maar we zijn er nog niet.

Vanaf deze week hebben we als inwoners van Nederland meer vrijheden gekregen.
Gisteren zijn de basisscholen weer gestart. De reacties van enkele directeuren waren positief. De richtlijnen werden netjes opgevolgd. En leerkrachten en leerlingen zijn blij weer samen aan de slag te kunnen.

Iedereen die 18 jaar of ouder is mag nu buiten sporten, op afstand dan.
Ontzettend fijn om weer met elkaar te bewegen. Maar het vraagt nu nog meer van onze eigen verantwoordelijkheid. Want afstand houden blijft onveranderd van groot belang. COVID-19 is niet verslagen, niet verdwenen en er is nog geen vaccin. Contactsporten zijn daarom nog niet toegestaan. De meldingsplicht bij sporten is vervallen, maar we blijven als gemeente natuurlijk wel toezicht houden op de handhaving van de regels.

De stad komt weer tot leven
Het toeristische seizoen is dit jaar heel anders van start gegaan. De musea zijn leeg, de terrassen nog niet open. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de ondernemers in Hattem in staat zijn om straks met de nieuwe regels toch weer mensen te trekken. We hebben een prachtig nieuw marktplein. Musea zijn online bereikbaar zodat vanaf de bank al sfeer geproefd kan worden en ze kunnen straks beperkt weer open. Als in juni de vakantieparken dan weer open gaan voor publiek, denk ik dat het in de stad weer snel gezellig is, met natuurlijk gepaste afstand en hygiëne.
Helaas missen we ook diverse mooie Hattemse evenementen dit jaar. Wij hopen dat de organisatoren bereid zijn de plannen voor volgend jaar te bewaren en dat de regels dan weer volop ruimte bieden voor mooie evenementen. We denken graag met u mee over uw plannen, dus neem bijtijds contact met ons op.

Samen komen wij door deze moeilijke periode heen, alleen samen kunnen we corona verslaan.

@Toon van Asseldonk
Burgemeester gemeente Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in