Verken Noord-Veluwe per bus

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 12 mei een bustocht over het noordelijk deel van de Veluwe, langs landgoederen, kastelen, bossen en uiterwaarden.

Na vertrek vanaf station Nunspeet gaat de tocht via Elburg en landgoed Zwaluwenburg naar De Dellen, waar de koffie klaar staat in restaurant De Ossenstal. Daarna rijdt de bus via Wezep en Hattem ((Vuursteenberg, Algemene Veen, Wiessenbergse Kolk en Hoenwaard) naar Wapenveld (Berghuizen en Klooster Hulsbergen) de IJsseldijk op.

Via Epe gaat de tocht naar Vaassen waar in het Koetshuis bij kasteel Cannenburch de lunch klaar staat. Na het eten volgt een korte rondleiding door het kasteel en eventueel een bezoek aan de fraaie moestuin en de kasteelwinkel. De tocht gaat daarna verder via Apeldoorn en Staverden naar Garderen, waar de busreis wordt onderbroken voor een aperitief in restaurant Zondag. De reis gaat via Uddel en Elspeet terug naar het startpunt in Nunspeet.

Tijdens de bustocht wordt een paar keer in– en uitgestapt en worden (korte) stukken gelopen. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel. Bij gebruik van een rollator moet u echter wel rekening houden met trappen in kasteel Cannenburch. Deze moet u zonder rollator op en af kunnen.

De start op zaterdag 12 mei is om 9.20 uur vanaf parkeerplaats Veluwe-transferium, direct achter NS-station Nunspeet, aan de voet van de uitkijktoren.
Einde rond 17.30 uur.
Deelname kost € 55,00 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 49,50 p.p.

Informatie: Aleid Bosch, tel. 038 – 3769482 of Harro Frieling, tel. 055 – 3557247.
Reserveren -en betalen- is tot 5 mei verplicht via www.glk.nl/evenementen