van Wijnen Smash ’70 nu zeker van play-offs & afscheid Boris de Vries

Dat er zaterdag ook nog een competitie- wedstrijd in de Eredivisie Tafeltennis moest worden gespeeld tussen van Wijnen Smash ’70 en Scylla leek een beetje op de achtergrond te raken. Boris de Vries nam afscheid van het tafeltennis op het hoogste Nederlandse niveau. Het is niet meer te combineren met zijn trainerschap.

Opstellingen
Van Wijnen-Smash’70:
1. Martijn de Vries
2. Boris de Vries
3. Gerben Last (-)

Scylla:
1. Gerard Bakker
2. Merijn de Bruin
3. Kim Vermaas

Vooraf was een mogelijk lastige wedstrijd voorzien, de eindstand doet vermoeden dat dit mee viel. Met name Kim Vermaas kon niet het getoonde niveau van de laatste wedstrijden op tafel leggen, zij verloor haar beide wedstrijden, tegen Gerben Last en Boris de Vries. Zij konden haar spel goed lezen en er op anticiperen.

Gerard Bakker en Merijn de Bruin wonnen ieder een wedstrijd, tegen resp. Boris de Vries en Gerben Last. Aan Hattemer zijde was Martijn de Vries te sterk voor zijn tegenstanders, Merijn de Bruin en Gerard Bakker jr, en toonde zijn goede niveau van de laatste tijd.

De wedstrijd van Martijn tegen Gerard Bakker was in de eerste drie games spannend, de vierde game werd echter eenvoudig door Martijn gepakt. Toch waren er wel drie vijfgames, waarvan er twee met twee punten verschil gewonnen werden. Dus best spannende wedstrijden die ook een andere uitslag hadden kunnen hebben.
Eindstand: 4 – 2

Na afloop werd Boris de Vries uitgebreid in het zonnetje gezet, werd gezamenlijk gegeten en bleef men nog lang hangen. Na 21 jaar te hebben gespeeld, meerdere titels te hebben behaald (2x Masters), meerdere EK’s en WK’s en de Universiade te hebben gespeeld is het nu tijd om een andere richting in te slaan.

De volgende wedstrijd is op 17 maart thuis tegen Itass DTK’70.