Sterk Hatto-Heim boekt belangrijke overwinning

Hatto-Heim heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt tegen ZAC uit Zwolle. Het Hatto-Heim van trainer Marcel van Walderveen speelde zeker voor rust uitstekend en beloonden zichzelf hiervoor door met 4-1 de rust in te gaan. Deze stand stond na 90 minuten spelen nog steeds op het scorebord. Michel Koridon en Jesse Winkelaar scoorden beiden tweemaal.

Snel eerste doelpunt gevolgd door vele treffers
Een voorzichtig zonnetje zorgde voor prima omstandigheden voor een potje voetbal. Hatto-Heim liet meteen zien dat de ploeg vol voor de overwinning ging. Nadat de bezoekers voor het eerste kleine gevaar zorgden, openden de geelblauwen in de tiende minuut de score. Een vrije trap van Rowan Mensink werd in het strafschopgebied met de hand gestopt door een Zwolse verdediger, waarna Michel Koridon feilloos de toegekende strafschop benutte. Tien minuten later was de boomlange centrale verdediger wederom de gevierde man, toen hij na een mooie Hattemse aanval knap raak volleerde. Niet veel later mikte Rowan Mensink na een knappe individuele actie net naast, waarna de Zwolse ploeg wat terug deed. Ondanks een vlagsignaal mochten de Blauwvingers toch door, waardoor Rens Blokker de aansluitingstreffer binnen tikte. Hatto-Heim was hiervan niet van de wijs, want binnen twee minuten was de marge weer twee. Michel Koridon kopte een vrije trap van Rowan Mensink perfect terug op Jesse Winkelaar, die de doelman kansloos liet. Nog voor rust scoorde ook Winkelaar zijn tweede treffer, toen hij het eindstation was van een mooie aanval.

Rustige tweede helft
Na rust ging ZAC vol op jacht naar de aansluiting en kreeg hiervoor in de 53e minuut een uitgelezen kans. Na een handsbal binnen de beruchte lijnen kreeg ook de Zwolse ploeg een strafschop. Met een formidabele reflex keerde Jorick Mensink de inzet van Stefan Kramer. Daarna kabbelde de wedstrijd voort en kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes. Zo hield Jorick Mensink met wederom een heerlijke redding de bal uit zijn doel na een vrije trap en claimde Hatto-Heim een doelpunt, maar volgens de goede leidende scheidsrechter Bjorn van der Veen was de bal niet volledig over de lijn.

Na de vakantie er weer tegenaan
Met de overwinning doet Hatto-Heim uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De volgende competitiewedstrijd van Hatto-Heim staat pas op 4 maart op het programma. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen IJVV in IJsselmuiden.