Lions huiskamerfilmfestival verloopt op rolletjes

HATTEM – Met ruim tweehonderd verkochte kaarten is het Lions filmfestival van afgelopen zaterdag zeker geslaagd. Veel Hattemers genoten van twee met zorg gekozen speelfilms. Zij leverden daarmee een bijdrage aan het werk van Heemkunde Hattem.

Het is rond negen uur ’s avonds heel even gezellig druk in de Hattemse binnenstad wanneer de bezoekers van het Huiskamer Filmfestival van het ene adres naar het volgende verkassen. De ongeveer┬á tweehonderd filmliefhebbers hebben dan al genoten van Das schweigende Klassenzimmer, een Duitse rolprent die een aantal leerlingen van een examenklas in beeld brengt. Zij protesteren tegen het neerslaan van de opstand in Hongarije door Rusland in 1956 en dat vraagt in die jaren in de DDR om de nodige moed.

Na afloop vertrekken de kijkers naar het volgende adres voor een tweede speelfilm. A casa tutti bene (thuis is alles goed) is een stuk lichter te verteren dan de eerste film. Gedurende ruim anderhalf uur worden de kijkers deelgenoot van een familiereünie. Oud zeer, amoureuze  en zelfs moordlustige gevoelens worden met Italiaans temperament uitgespeeld in een zomers decor.

Of het thuis werkelijk allemaal goed is, blijft ook na de tweede sessie nog even een raadsel voor de kijkers. Want de organisatoren hebben in Banka een hapje en een drankje klaarstaan voor de filmliefhebbers. Het is daar nog lang gezellig zodat de Hattemse Lions kunnen terugzien op een geslaagde avond terwijl de Hattemse Heemkundigen kunnen vooruitblikken op  een ongetwijfeld royale opbrengst van dit evenement.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in