Dennis Visscher is de nieuwe jongerenwerker van Stichting Welzijn Hattem (SWH). Samen met collega Susanne Berends en Evelyn Stoffer gaat hij zich inzetten voor de jongeren in Hattem.
Susanne Berends is ruim vier jaar werkzaam bij SWH als jongerenwerker. Evelyn ging vorig jaar aan de slag bij het jongerenopbouwwerk. Met de komst van Dennis Visscher zijn er meer mogelijkheden op verschillende dagen om een luisterend oor te kunnen bieden aan de jeugd.
Dennis (27) komt uit Kampen en omschrijft zichzelf als sociaal, een netwerker met een hart voor jongeren. “Met name jongeren met een wat moeilijkere achtergrond en jongeren die niet of weinig gehoord worden. Daarnaast hou ik van muziek maken en voetballen en ben ik graag met mijn vrienden. Ik ben heel slecht in stil zitten en niks doen. Ik zorg altijd dat ik iets te doen heb”.
Ervaring
De nieuwe jongerenwerker is afgestudeerd als Social-worker, en momenteel ook werkzaam bij de Christelijke jongerenorganisatie, Youth for Christ in Kampen, Emmeloord en Zwolle. Daarnaast is hij teamleider bij Thuisbezorgd Zwolle. Inmiddels heeft Dennis ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van jongeren. Op zijn 18e begon hij als vrijwilliger bij Youth for Christ. Na het behalen van zijn diploma 3 jaar geleden vond hij zijn eerste betaalde baan in het jeugdwerk.
Boeiend
Op de vraag waarom het werken met jongeren zo boeiend is antwoordt Dennis de ontwikkeling die een jongere doormaakt enorm interessant te vinden. “Je ziet vaak dat het natuurlijk in veel dingen overeenkomt, maar het bij iedereen toch ook weer heel anders is door invloeden vanuit de omgeving of door de opvoeding. Ik geniet er van als ik iemand zie groeien en vind het nog mooier als ik daar dan zelf mijn steentje aan kan bijdragen. Ik hou ervan om jongeren een plek te geven waar ze zich veilig en gezien voelen en we ze een leuke tijd kunnen geven. Ook omdat, in mijn ervaring, voor veel jongeren geldt dat ze dat lang niet altijd hebben thuis of in hun omgeving”.
Overlast verminderen
Dennis gaat in eerste instantie vooral de inloop draaien en ambulant werk doen bij het jongerenwerk in Hattem. “Daarnaast zullen er opdrachten en activiteiten komen waaraan ik mee ga werken. Ik wil graag kijken hoe we meer jongeren kunnen aantrekken en de jongeren die er nu zijn meer betrokken kunnen worden. Ik wil graag weten wat hen bezig houdt, samen onderzoeken wat zij denken dat nodig is in Hattem en waar we binnen het jongerenwerk eventueel nieuwe dingen kunnen ontwikkelen. Ik denk absoluut dat jongerenwerk de overlast die er is in Hattem kan verminderen. Als wij de jongeren een plek geven waar ze heen kunnen en er mogen zijn zullen ze minder op straat hangen en overlast veroorzaken. Ik ga mij eerst inzetten om de jongeren te leren kennen. Een band met ze opbouwen, zodat ze mij ook echt leren kennen. Ik denk dat het vanuit die basis namelijk veel makkelijker is om iets te bereiken met elkaar en daarna kunnen we verder kijken. Er zal in mijn ogen eerst een bepaald vertrouwen vanuit beide kanten moeten zijn. Dan kunnen we verder bouwen”.
Contact
De jongerenwerkers benadrukken er te zijn voor alle jongeren in Hattem in de leeftijd van 10 tot en met 25 jaar. “Jongeren mogen altijd langskomen, een bericht sturen of bellen. Ik denk dat het altijd goed is dat jongeren iemand weten waar ze naar toe kunnen en wij zullen altijd voor ze klaar staan. We kunnen helpen met persoonlijke dingen maar ook met het organiseren van dingen en leuker maken van hun omgeving door met de gemeente samen te kijken wat we kunnen doen om daar voor te zorgen”.
De jongerenwerkers zijn te bereiken via Instagram, Facebook of telefonisch 06 20046859.
Bericht i.s.m. De Hattemer