Wandelexpositie in de binnenstad

Voor alweer het derde jaar kun je wandelend door het centrum van Hattem op diverse locaties genieten van schilderijen, beelden en toegepaste kunst. Van 14 februari tot en met 31 maart zie je ‘Naakt door de eeuwen heen’ met werk uit particulier bezit en musea. De tentoongestelde kunstenaars hebben zich door de eeuwen heen door het naakte lichaam laten inspireren. De geselecteerde werken tonen naakten vanaf de 17e eeuw in verschillende disciplines. Het resultaat is overwegend Nederlands, maar bevat ook werken uit België, Frankrijk, Hongarije en Mexico.

Het oudste ‘naakt’ uit de wandelexpositie is een slapende cupido van een onbekende Vlaamse meester uit de 17e eeuw. Van museale kwaliteit is het 19e eeuwse witte marmerbeeld van Mozes als naakte baby in de mand.

Startpunt van de wandelexpositie is Bruno Barat Art Gallery in de Kruisstraat, waar je ook werk van Beeldhouwersgilde Hattem aantreft. Maar je kunt ook starten bij 2e Hansje in de Achterstraat met hedendaagse kunst van Francien Krieg.

Het Voerman Museum Hattem toont nog niet eerder getoonde ‘naakten’ van Jan Voerman jr. en ook het Anton Pieck Museum laat onverwacht werk zien van haar naamgever.

Op maandag 5 maart wordt een workshop modeltekenen gegeven worden door beeldend kunstenaar Diederik Grootjans. Deze workshop is voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Meer informatie bij 2e Hansje.

De folder met plattegrond en wandelsuggestie is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en het Toeristisch Informatie Punt. De locaties zijn vrij toegankelijk met uitzondering van de museale collectie van het Voerman- en Anton Pieck Museum.