Berends & Slump HVV knokt zich langs Woudenberg

Na het teleurstellend verlies een aantal dagen eerder in Barneveld tegen SSS hadden de volleybalheren van HVV wat goed te maken tegen bovenkant-middenmoter Woudenberg. Vol aan de bak dus.., en in ieder geval het beste geven wat in het team zit, wetend dat de uitwedstrijd in Woudenberg een aantal maanden geleden kansloos verloren ging.

Met spelverdeler Robert Bosch door blessures voor langere tijd uitgeschakeld en Berny Nagelhout door de griep geveld, was het bijzonder prettig dat de voormalige spelers Rutger Kamphuis en Thomas Tonnis het team uit de brand wilden helpen.

In set 1 maakte HVV een goede start en kon goed meekomen met Woudenberg. De Hattemers misten echter net de punch om de set naar zich toe te trekken. Net die ene aanval niet gescoord of verdedigende bal niet opgepakt, maakte boven de 20 punten het verschil: 22-25.

In de 2e set werd Thomas ā€“ van origine midspeler ā€“ als buitenaanvaller ingebracht, in de hoop meer aanvallend geweld te genereren en het de Woudenbergse blokkering een stuk moeilijker te maken. Dit had echter niet het gewenste effect. Tot 15-15 ging het gelijk op, maar daarna miste HVV vooral aanvallend de boot en kon Woudenberg een comfortabele voorsprong nemen om die niet meer uit handen te geven: 18-25.

Maar vanaf set 3 werd het wedstrijdbeeld compleet op zā€™n kop gezet. Met Thomas nu als midaanvaller werd Woudenberg kapot gespeeld. De afstemming tussen spelverdeler Rutger en diagonaal-aanvaller Arnoud Mensink werd bovendien met de minuut beter, zodat de tegenstander niet meer wist hoe het Hattemse front nu nog te slechten. 25-17 was het klinkende resultaat.

En HVV bleek ook in set 4 niet meer te stuiten. Weinig sporten waar het tij zo kan keren als bij volleybal; bij HVV begon steeds meer te lukken en Woudenberg zakte steeds verder weg onder de druk van de Hattemers: 25-16 waren duidelijke cijfers!

Een 5e set moest dus de beslissing gaan brengen. Dat wil nog wel eens een loterij zijn, maar gelet op de overmacht waarmee HVV sets 3 en 4 had gewonnen, moest ook set 5 eigenlijk geen probleem zijn. En dat bleek ook het geval. De Hattemers domineerden wederom en trokken via 15-11 de winst naar zich toe.

Belangrijke punten binnen derhalve! HVV heeft de volgende wedstrijd pas op 9 maart, tegen VVH 4 in Harderwijk, de huidige nummer 4 in de rangschikking. De eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 13 maart om 20.30 uur tegen ESV uit Elspeet, dat de 7e plek in de tussenstand bezet en tot nu toe 10 punten meer heeft gehaald uit 16 wedstrijden dan HVV. Hier moeten dus zeker weer kansen liggen…..