Hattemste kunst in het gemeentehuis

Vlak voor de kerstdagen kwam beeldhouwer Erica Hadjidakis langs bij burgemeester Marleen Sanderse om haar beeld van koning Willem-Alexander om te ruilen. Kort na de troonswisseling in 2013 heeft Erica deze buste van Willem-Alexander gemaakt (rechts op de foto). Deze is toen in bruikleen gegeven aan toenmalig burgemeester Wiggers, want โ€˜een beeld van onze koning hoort toch thuis in het stadhuis,โ€™ was de wens van Erica.

Staat van dienst
Erica is tien jaar geleden gestart met beeldhouwen. Als Haagse van geboorte groeide zij op vlakbij Paleis Huis ten Bosch. Toenzij net ontdekt had dat ze het leuk vond om portretten te boetseren, heeft ze een buste van koningin Beatrix gemaakt. Juist omdat dit de grote hobby van de toenmalige koningin zelf was. Na de troonswisseling heeft ze ook Koning Willem-Alexander gemaakt. Erica heeft al heel veel portretten geboetseerd. Het is haar specialisatie. Zo heeft ze ook het bronzen beeld van generaal Hoefer op het Tinneplein gemaakt.

Het nieuwe beeld
Met de jaren is onze koning volwassener geworden en veranderd. Daarom heeft Erica tijdens het afgelopen kunstfestival in Hattem een meer eigentijds beeld van hem gemaakt. Het is iets kleiner en bescheidener van formaat geworden. Het mag nu het oude beeld in de vensterbank van de burgemeester vervangen.

Wil je meer weten over Erica? Bekijk dan haar website www.ericahadjidakis.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in