Eerste Hattemse baby van 2022 krijgt boekenstartkoffertje

Moreno van den Akker is de eerste baby die in 2022 in Hattem is geboren. Reden voor een felicitatie en daarom bracht wethouder Carla Broekhuis-Bonte een bezoek aan het jonge ventje en zijn ouders.

Tijdens het bezoek kreeg Moreno het Boekstartkoffertje. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Belang voorlezen
Wethouder Carla Broekhuis-Bonte wil met de kraamvisite de aandacht vestigen op het belang van voorlezen: “Voorlezen en lezen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij elke dag 15 minuten lezen. Jonge ouders ontvangen na de geboorte van hun kind een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ze het koffertje direct ophalen bij de bibliotheek en hun kind inschrijven voor een gratis lidmaatschap. Jong geleerd is immers oud gedaan!”

Boekstart
Het programma Boekstart bevordert het lezen met heel jonge kinderen en wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Boekstart is een initiatief van de Bibliotheek en Stichting Lezen. Meer informatie over Boekstart is te vinden op www.boekstart.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in