Hatto-Heim wint ondanks flipperkast-momenten

Hatto-Heim boekte 9 december een prachtige overwinning op AGOVV uit Apeldoorn.
Voordat de wedstrijd begon was er eerst de huldiging voor Bram Neuteboom. Hij speelde vorige week zijn 100e wedstrijd voor Hatto-Heim 1.
Ook werd het 800e lid (inmiddels staat de teller alweer op 820) van Hatto-Heim in het zonnetje gezet en dat was Jelt van den Hoeven. Hij kreeg een gesigneerde voetbal met alle handtekeningen van de selectie erop en nog wat Hatto-Heim spulletjes. Tevens deed hij mee met de warming-up en hij mocht als een echte voetballer keeper Patrick Jansen van AGOVV passeren en dat deed hij bijzonder goed.
Maar ook was er verdrietig nieuws. Voor de wedstrijd van vanmiddag werd er stilgestaan bij het overlijden van Jan Schoonhoven. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en de spelers dragen een rouwband.

Prooi
De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Het was even puzzelen waar iedereen stond en wat de mogelijkheden waren. Maar Hatto-Heim kwam meer in het spel voor en drong aan.
In de 10e minuut was het raak. Een prachtige aanval over links werd knap voor gezet door Jesse Winkelaar en het was Twan van Rijssen die knap de 1-0 binnenschoot. Maar drie minuten later was het weer gelijk. Ook een mooi opgezette aanval van AGOVV over rechts. De voorzet was een prooi voor Jesse Hartgers die de 1-1 op het scorebord zette. Hatto-Heim pakte de draad weer op en had het meeste balbezit maar kon nog niet echt gevaarlijk worden.
AGOVV wachtte op de kleine foutjes van de Hattemers om zo razend snel om te schakelen.
Het ‘goudhaantje’ van vorige week Robin van der Ziel kreeg twee kleine kansjes om te scoren, maar kwam tot twee keer toe doelman Jansen tegen.
Tegen de rust aan een prachtige aanval van Aron Winkelhorst. Zijn mooie voorzet werd hard ingekopt door Jesse Winkelaar, maar hij kopte recht op keeper Jansen. AGOVV daarentegen heeft naar het doelpunt geen enkele kans meer gehad.

Katachtige reactie
Hatto-Heim kwam in de tweede helft furieus uit de startblokken en legde AGOVV direct al het vuur aan de schenen. Eerst was het een enorme kans voor Bram Neuteboom na een voorzet van Jesse Winkelaar, maar hij miste het doel op een haar. Dan krijgt Hatto-Heim in de 50e minuut een strafschop. Marlo de Groot van AGOVV gaat in de fout en haalt Robin van der Ziel onderuit. Achter de bal ging staan Damian Halfwerk en hij schoot de bal beheerst achter doelman Jansen 2-1.
Twee minuten later was het de buurt aan AGOVV. Het was Steven van Es die zich in de zestien knap vrij speelde en een ziedend schot losliet, maar met een katachtige reactie van Jorick Mensink scoorde hij niet tot tweemaal toe. Uiteindelijk in de rebound ketste de bal op de paal.
Na een uur spelen werd Jesse Winkelaar in de diepte aangespeeld en op volle snelheid liet hij keeper Jansen het nakijken en zo kwam de stand op 3-1. In de 70e minuut een nare overtreding van verdediger van Marlo de Groot en hij krijgt hiervoor zijn tweede gele kaart deze middag en kon met rood vertrekken. Hatto-Heim ging verder met hoge druk zetten en de Apeldoorners kwamen er niet meer uit.
Het slotakkoord was voor Twan van Rijssen. In een flipperkast-situatie was hij die de bal het laatste zetje gaf en zo de eindstand van 4-1 op het scorebord zette.
Scheidsrechter Goutier uit Elst die de wedstrijd goed leidde, floot in de 92e minuut voor het einde.

Een mooie opsteker voor de mannen van Jan Peter Jonkman om met een overwinning de winterstop in te gaan.
Op zaterdag 20 januari 2024 ontvangt Hatto-Heim het Zwolsche SVI, dat 9 december met 0-2 won bij VV Heerde.

verslag: Gradus Dijkman