Opening tentoonstelling Coming out/ lhbti op de Veluwe

De Heerdense wethouder Yasemin Cegerek heeft op Paarse Vrijdag, 10 december 2021, de tentoonstelling Lhbti/Coming out op de Veluwe geopend. Een van de exposanten is de Hattemse beeldhouwer Erica Hadjidakis van wie drie geboetseerde koppen te zien zijn.

Erica ontmoette tijdens de Open Atelierdagen in oktober de organisator van de tentoonstelling Jan Bertil Pool van het Cultuurplein in Heerde. “Nu had ik zelf net een beeld gemaakt dat heel erg bij het thema van de tentoonstelling zou kunnen passen van twee vrouwen met regenboogkleuren. Ik stond ermee op een kunstbeurs in Gorinchem en beloofde Jan, dat als het niet gekocht zou worden ik het wel tentoon wilde stellen. Maar het werd wel verkocht. Helaas voor de tentoonstelling.”

Eric Hadjudakis

Iedereen mag zijn wie die is
“Toen dacht ik, maar ik heb heus meerdere beelden die in dit concept passen. Ik maak wel vaker een kop, die noch een man of een vrouw uitbeeldt. Gewoon een mens. Soms denk je er een man of vrouw in te herkennen, maar soms ook niet. Wij, van onze generatie zijn het nog gewend om iedereen in dat hokje te plaatsen. We denken dat het dan duidelijker is. Maar niet iedereen is daar gelukkig mee, zo blijkt tegenwoordig steeds vaker.”

“Wie ben ik?”

“Dus er staan daar nu drie andere beelden. “Wie ben ik?” is er één van. En een ander beeld met de titel: N.I.V.E.A. (niet invullen voor een ander). Wat mij betreft mag iedereen zijn wie die is en iedereen is welkom bij mij! En ik vind deze tentoonstelling een mooi initiatief, waar iedereen zich door uitgenodigd mag weten. En daar werk ik graag aan mee.”

De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Heerd in Heerde. Ook de Bibliotheek in Heerde heeft een hoekje ingericht met boeken over emancipatie van de verschillende doelgroepen binnen de regenboogvlag. Exposanten o.a. Jan Warnaar, Jan Sickman, Danny Dogger, Mitchellango, Erica Hadjidakis, Anneke Mensink. Ook zijn er enkele fraaie foto’s van de coming out van personen met een verschillende achtergrond van over de Veluwe te zien.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in