Hattems Isolatieplan voor koopwoningen

Het college van B&W heeft een plan gepresenteerd om 209 koopwoningen in Hattem te isoleren en verduurzamen. Dit Hattems isolatieplan is een belangrijke stap in de richting van een duurzaam en energieneutraal Hattem. Voor inwoners betekent dit een beter geïsoleerd huis en een lagere energierekening.

Het Hattems Isolatieplan zal inwoners met een koopwoning (financieel) ondersteunen bij het isoleren van de woning. Het gaat om koopwoningen met een energielabel D, E, F & G of een vergelijkbare energetische staat en een WOZ-waarde lager dan € 417.000 (gemiddelde WOZ-waarde in Hattem). Er is een gemiddeld bedrag van € 1460 per woning beschikbaar.

Bewoners moeten energie kunnen betalen
Wethouder duurzaamheid Tjitske Siderius: ”We zijn vastbesloten om onze inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woningen en het verminderen van hun energiekosten. Als gemeente vinden we het belangrijk dat alle inwoners hun energierekening kunnen betalen. Huizen isoleren staat daarom hoog op de agenda. Dit isolatieplan is een belangrijke stap op weg naar een groenere en duurzamere toekomst voor Hattem.”

Gericht aangeschreven
Vanaf 2024 start de gemeente met de uitvoering van het isolatieplan. Alle woningeigenaren die in aanmerking komen voor een bijdrage worden gericht aangeschreven. Daarnaast komen er wijkgerichte informatieavonden waar woningeigenaren worden geïnformeerd over de mogelijkheden. Bovendien krijgen inwoners hulp bij het daadwerkelijk aanvragen van de subsidies.

Huurwoning
Voor inwoners met een koopwoning die buiten de doelgroep vallen, is er de mogelijkheid om mee te liften op de collectieve inkoop van isolatiematerialen. Met Triada is gemeente Hattem een project gestart met het verduurzamen van huurwoningen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in