sv Hatto Heim pakt de volle drie punten

Op een winderig, koud en nat sportpark ’t Achterveen begon sv Hatto Heim zaterdag sterk aan de wedstrijd tegen Vios Vaassen en kwam het binnen 16 seconden al bijna op voorsprong…

Winand Meilink schoot de bal in, maar via keeper Siebe Wiersma ging de bal net enkele centimeters langs de paal. Ook Vios Vaassen kreeg een kans. Dennis de Jong schoot de bal op de vuisten van Jorick Mensink. In de zesde minuut was het raak. Door geklungel in de verdediging bij VV was het Bram Neuteboom die het genadeloos afmaakte: 1-0.

Enkele minuten later volgde er weer een mooie aanval over veel schijven en was het weer Meilink die een teenlengte tekort kwam. sv Hatto Heim bleef alsmaar druk zetten en Vios Vaassen kwam er niet meer uit. In de vijfentwintigste minuut kwam de beloning voor het goede spel van de geel/blauwen. Het was Elnathan van Dijk die de bal voorzette op het hoofd van Ruben Bouwhuis. De keeper Wiersma kon redding brengen, maar de bal kwam weer terug voor de voeten van Bouwhuis en die schoot de bal alsnog hard in de touwen en bracht zo de stand op 2-0.

Vois Vaassen werd wakker en kreeg hierna een paar kansjes. Eerst was het Ali Mehmet Akalin die hard inschoot, maar Jorick Mensink redde knap. En ook Richard van Beek kreeg een enorme kans, maar tijdens het schieten gleed hij weg zodat de bal huizenhoog over ging.

In de tweede helft was het een strijdlustig Vios Vaassen dat Hatto Heim naar achteren drukte om zo snel  mogelijk de aansluitingstreffer te kunnen scoren. Maar Joas Pol schoot uit een mooie aanval rakelings naast. sv Hatto Heim kon in deze fase de bal slecht in de ploeg houden en haalde daardoor het gevaar naar zich toe.

Er stond ruim een uur op de klok toen door een speler van VV de bal via de rug van de scheidsrechter bij de spits belandde. Die ging goed door richting het doel van Mensink, maar hij werd onderuit gehaald. Dan verwacht je een strafschop, maar de scheidsrechter besliste anders. Hij gaf een scheidsrechtersbal omdat de bezoekende ploeg voordeel kreeg door de bal die tegen zijn rug kwam.

Maar in de 70e minuut was het wel raak voor Vios Vaassen. Daan Gorelikow ging goed door en passeerde Jorick Mensink: 2-1. Joep van Apeldoorn kwam het veld in om voor nog meer onrust te zorgen in het doelgebied van VV. Uit een corner werd de bal breed gelegd op Elnathan van Dijk. Zijn voorzet werd door Laurens Admiraal achterwaarts doorgekopt en doelman Siebe Wiersma stond vastgenageld aan de grond en zo rolde de bal het doel in: 3-1.

Scheidsrechter Jan Zagers uit Hardenberg floot in de 94e minuut af voor het einde van de wedstrijd. Zaterdag volgt een uitwedstrijd in de polder bij Swift’64 in Swifterbant om 15.00 uur.


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in