Wijthmen geen partij voor Hattem

Na de winst op WZC vorige week toog Hattem voor de 2e poulewedstrijd in de beker naar Wijthmen. Dit team verloor de eerste wedstrijd nipt van SEH, maar kon het in de wedstrijd tegen de geel-blauwen geen vuist maken. Onder zomerse omstandigheden nam Hattem van meet af het initiatief en controleerde de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was de wedstrijd in feite al gespeeld en stonden er op het einde een half dozijn doelpunten voor Hattem op het scorebord.

Van meet af aan richting doel tegenstander
In het begin van de wedstrijd waren er via Wesley van Winsum, Hampo Alexanian, na een mooie combinatie met Giovan Drayer, en een schot van Jort Steenman wel wat mogelijkheden, maar duurt het toch nog tot de 10e minuut dat de score geopend wordt. Na goed voorbereidend werk van Jort Blankvoort zet hij Sam Broekhuis vrij voor Wijthmen-doelman Beernink die kansloos is op de afgemeten schuiver in de verre hoek. Ondanks het feit dat er in het samenspel nog wel eens fouten sluipen, heeft Hattem de controle over de wedstrijd en komt het al vrij snel na de openingstreffer op 0-2. Sam Broekhuis weet zijn tegenstander met een goede actie uit te spelen en zet Wesley van Winsum met een slimme pass in scoringspositie. Hij maakt oog in oog met de doelman geen fout en schuift de bal onder Beernink door waardoor de voorsprong wordt verdubbeld. Kort daarna weet Rick Dalhuisen met een mooie crosspass Giovan Drayer te bereiken. Helaas kan zijn tegenstander nog net zijn grote teen tegen de bal krijgen waardoor zijn kans op een doelpunt verloren gaat. Na de drinkpauze is Wijthmen vanuit een hoekschop dichtbij de aansluitingstreffer, maar weet Rick Dalhuizen met zijn hoofd de bal van de lijn te halen. Hattem herpakt zich snel en heeft via Jari Dunnink nog een mooie kans. Helaas weet Wijthmen-doelman Beernink zijn schot te keren. Toch is het uitstel van executie en is het alsnog Jari Dunnink die na een goede actie rond de 16-meterlijn een aantal verdedigers te kijk zet en Wesley van Winsum vrij kan spelen. Die hoeft niet lang na te denken en laat de doelman met een afgemeten schot kansloos zodat de ruststand op 0-3 komt.

Hattem na rust simpel naar grote uitslag
Na een kleine aanpassing in de verdediging is het Hattem wat doorgaat met waar het voor rust was geëindigd en voert de druk op het Wijthmen-doel op. Dat resulteert al snel in de vierde treffer. Na een aanval over de linkerflank volgt via Rick Dalhuisen een voorzet welke voor de voeten van Jort Blankvoort valt. Hij treuzelt niet lang en weet met zijn linkerslof de bal buiten bereik van de doelman in het zijnetje te plaatsen. Hierna wisselt trainer ten Hove de nodige spelers maar dat heeft zeker geen nadelige gevolgen voor de dadendrang van de geel-blauwen. Dat blijkt wel als Hattem kort na deze wisselingen opnieuw het doel vindt. Een poging tot opbouw van de thuisploeg wordt door Hampo Alexanian goed doorzien. Met een versnelling laat hij zijn tegenstanders zijn hielen zijn en staat pardoes oog in oog voor het doel van de tegenstander. Met een droge knal vindt hij buiten bereik van doelman Beernink de verre hoek en brengt de score op 0-5. Uiteraard is de wedstrijd gespeeld al heeft Hattem zeker nog voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas is men net niet scherp genoeg; wellicht toch ook veroorzaakt door de warmte. Evenwel wordt een kwartier voor tijd toch het halve dozijn doelpunten op het scorebord aangetekend. Na een goede fase wordt Wijthmen uitgespeeld, volgt vanaf de rechter flank een voorzet welke door de ingevallen Kevin Veger feilloos bij de 2e paal tegen het net wordt gekopt. Tegen het slot van de wedstrijd is de fut er wel uit bij Hattem en geeft het de thuisploeg de ruimte om een aantal kansen te creëren. Het is doelman Puck Pool die natuurlijk graag de nul wil houden en met een paar puike reddingen zijn doel dan ook schoon weet te houden zodat de wedstrijd eindigt met een klinkende overwinning voor Hattem.

Prima wedstrijd voor Hattem, volgende week laatste poulewedstrijd
Hattem speelde vandaag, zeker gezien de zomerse omstandigheden, een prima wedstrijd en heeft deze dan ook verdiend gewonnen. Gelet op de kansen had de score nog wel hoger kunnen uitvallen, maar dat is huiswerk voor de komende wedstrijden. Ook de tweede wedstrijd is dus door Hattem gewonnen en wordt in de laatste bekerwedstrijd thuis tegen SEH uit Heerde beslist wie zich zal plaatsen voor de 2e ronde.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in