Alzheimer-Nederland, afdeling Oost-Veluwe heeft een nieuwe voorzitter

Met ingang van 1 september is Arnout Korteweg de nieuwe voorzitter van het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe. Daarmee heeft de regionale afdeling een ervaren bestuurder binnengehaald.
Arnout Korteweg neemt het stokje over van Henk Aartsen, die dit jarenlang naar alle tevredenheid zeer succesvol heeft gedaan. Henk blijft gelukkig aan als bestuurslid en als belangenbehartiger voor Apeldoorn.

Sinds een aantal jaar woont Arnout met zijn vrouw Babs in Heerde en vanuit zijn persoonlijke ervaring kent Arnout de impact van dementie. Daarnaast kent hij de impact van Covid-19 vanwege zijn werk als onafhankelijk voorzitter van het bestuur van SPF (Pensioenfonds Sabic) en het Advies College van een Nederlandse verzekeraar. Deze kennis en ervaring neemt Arnout mee in zijn rol als nieuwe voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe.

Arnout kijkt er enorm naar uit om zich, samen met de overige bestuursleden en vrijwilligers, in te zetten voor mensen met dementie, mantelzorgers en alle zorgverleners. Er wordt veel goed werk verricht en dat vergt enorme inzet van onze vrijwilligers. Juist in deze lastige tijd, ten tijde van de Covid-19, is goed contact van groot belang om de juiste motivatie te vinden om al die goede dingen te doen voor en in de samenleving.

Gelukkig heeft onlangs het eerste Alzheimercafe in Heerde weer fysiek plaatsgevonden en zal in oktober het Alzheimer Trefpunt in Apeldoorn haar deuren openen. Die persoonlijke aanpak en gesprekken doen ertoe en maken een verschil voor de mensen met dementie, maar ook voor de (mantel)zorgverleners, die iedere dag weer klaar staan. Betekenisvol kunnen zijn in de samenleving, naast zijn nog werkzame leven, is niet alleen voor Arnout een prachtige uitdaging, maar zal ook gelden voor al die vrijwilligers in het veld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in