Beleef Hattem en Heerde op 28, 29 en 30 september: Voor elk wat wil(d)s!

In de gemeenten Hattem en Heerde is van alles te beleven! Ontdek het tijdens het beleefweekend in Hattem en Heerde op 28, 29 en 30 september 2018. Op deze drie dagen zijn overal in Hattem en Heerde beleefactiviteiten voor jong en oud. Voor elk wat wil(d)s!

Wat dacht je van een Natuurboottocht in de IJsseluiterwaarden en over het Apeldoorns kanaal, met een verhaal van de schipper en de kans om o.a. een ijsvogel, bever of schildpad te zien! Of meedoen aan een Monnikentocht rond Wapenveld, een wandeltocht volop beleefmomenten! Je kunt lekker fietsen over de Veluwe en langs het IJssel gebied met een aantal culinaire tussenstops.

Of struin met de herder en zijn kudde over de Renderklippen, ga naar de expositie “Hoogstamfruitbomen” bij Villa Jacoba en leer tijdens deze expositie alles over hoogstamboomgaarden, gereedschappen die gebruikt worden en bijen en imkers. Liever sportiever? Ga dan naar de Stand Up Paddle of kanovaren op het Heerderstrand. Rustiger is een les Buitenyoga in de uiterwaarden van de IJssel.

Liever in de stad? In Hattem kun je een stadswandeling of een fietstocht rondom de historische kern van Hattem maken met een ervaren gids. Of ga met een ervaren gids vogels ontdekken in Vorchten. Ook is er de mogelijkheid om samen met de boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen op bronstexcursie te gaan en te luisteren naar burlende herten!

Kom genieten van Hattem en Heerde! Zijn er gasten van elders die ook willen komen? Zij kunnen het hele weekend met korting kamperen op Camping de Mussenkamp.

Op de website www.ivn.nl/beleefweekend-hattem-heerde vind je meer informatie over de activiteiten en hoe je je voor de activiteiten kunt aanmelden. Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit beleefweekend wordt je aangeboden door IVN Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap in Hattem en Heerde en mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, gemeente Hattem en gemeente Heerde.

 

Foto: Staatsbosbeheer (Myrthe Erkelens (My-Foto)

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in